Balaguer dóna suport a Mas i s'autoinculparà pel 9-N

Els edils de CiU i ERC assumiran les responsabilitats derivades de la querella contra Mas

Redacció
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 12:37h
L'alcalde de Balaguer farà costat a Mas i s'autoinculparà pel 9-N
L'alcalde de Balaguer farà costat a Mas i s'autoinculparà pel 9-N | À.Ll

L'alcalde de Balaguer s'autoinculparà pel 9-N Foto: À.Ll


Balaguer es posarà al costat d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, denunciats per la Fiscalia, i al ple de demà votarà una moció d'autoinculpació per haver participat al 9-N. Els regidors que votin a favor de l'articulat presentat, en principi només els de CiU i ERC, assumiran les responsabilitats penals que se'n puguin derivar i admetran ser els coautors de les accions per les quals es puguin acabar imputant al president de la Generalitat i a la resta de membres del Govern.

Aquesta decisió presa pel consistori balaguerí arriba després que personalitats com el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, o Govern de la Generalitat hagin decidit autoinculpar-se en bloc per l'organització del procés participatiu del 9-N que va concloure ahir.

El Ple de l'Ajuntament de Balaguer també debatrà dos convenis. El primer fa referència a l'adhesió del consistori al conveni subscrit entre la DGT i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a l'intercanvi d'informació i la mútua col·laboració administrativa. I el segon, a l'encàrrec de gestió de prestació de serveis mínims de salut pública competència municipal entre el Departament de Salut i l'Ajuntament de Balaguer.

En l'apartat financer, es discutiran dues modificacions de crèdit, una del pressupost de l'Ajuntament i l'altra de l'Escola Taller. També se sotmetran a aprovació definitiva les modificacions de crèdit proposades en el darrer Ple i la modificació del Pla Econòmic i Financer de l'Ajuntament, després de debatre les al·legacions presentades pel PSC.