La directora del Museu de Lleida plega

Montse Macià assegura estar cansada de treballar per quadrar pressupostos

Àlvar Llobet
24 de novembre del 2014
Actualitzat el 25 de novembre a la 1:17h
Macià posa punt final a la direcció del museu després de 15 anys
Macià posa punt final a la direcció del museu després de 15 anys

Després d'una llarga reflexió, Montse Macià, la directora del Museu de Lleida ha decidit dimitir del càrrec. Ho ha anunciat aquest vespre durant la reunió del plenari del Museu de Lleida, en la que han assistit tots els patrons, inclòs el conseller de Cultura Ferran Mascarell. Els motius d'aquesta renúncia apunten a un desgast provocat per la gestió de l'equipament, que en els darrers anys ha tingut reduccions pressupostàries que han complicat la tasca de quadrar els números. 

"Un transatlàntic no pot funcionar amb rems"

"No negaré que aquests últims anys m'ha afectat que la disminució de despeses pogués repercutir als recursos humans" ha apuntat Macià, directora durant 15 anys i que continuarà en els propers mesos fins que es resolgui el concurs per trobar un relleu. Al marge dels motius personals que ha esgrimit la directora, la renuncia de Macià és la mostra visible d'un malestar creixent entre els treballadors de l'equipament, que en els darrers anys s'han anat queixant entre bambolines de la gran diferència entre el volum de tasques de gestió i els pocs recursos que s'hi han dedicat. En aquest sentit, eren clarificadors alguns comentaris a la xarxa. "Un transatlàntic no pot funcionar com una barca de rems" es queixava al Twitter un treballador del Museu.
 

Els membres del plenari Foto: Laura Cortés


Mascarell no descarta més acomiadaments

El conseller de Cultura ha anunciat que s'obrirà un concurs públic per escollir la persona que encapçalarà el Museu de Lleida i que els principals requisits són que tingui formació en Història de l'Art així com experiència en la gestió d'equipaments i coneixement del territori. Està previst que el candidat s'esculli a finals de gener.

El mateix Mascarell no ha descartat una possible reducció de personal. Concretament, ha dit, cal reduir d'aquest capítol 50.000 euros tot i que no ha concretat si es durà a terme una baixada de sous o algun acomiadament. Actualment el Museu de Lleida compta amb 11 treballadors.