Ciutadans es desplega per les comarques de Ponent

El partit consolida la candidatura a Lleida i s'estrenarà a Balaguer com a primera fase del seu projecte de municipalització

Àlvar Llobet
21 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:46h
Albert Rivera, líder de Ciutadans
Albert Rivera, líder de Ciutadans | Job Vermeulen

Rivera, en una intervenció al Parlament. Foto: Job Vermeulen


Després consolidar-se al Parlament de Catalunya i d'abordar el salt a Madrid, Ciutadans afronta ara el repte d'obrir-se al territori i començar a fer-se visible als municipis. La formació d'Albert Rivera ha iniciat la via municipalista que l'ha de fer popular en aquells indrets allunyats dels grans centres de poder. Tot i que des del partit s'assegura que aquest és un projecte d'anys, el cert és que les sigles de la formació comencen a sonar en alguns municipis de Ponent, un dels llocs on s'ha iniciat aquest procés de desplegament.

L'aterratge a la demarcació de Lleida té una primera fase, que es basa en dues vies. Una és la consolidació del partit a la capital, on ja es va presentar fa quatre anys quedant molt lluny d'aconseguir representació a la Paeria. Ara, amb el vent a favor del debat nacionalista que reforça els extrems, la formació aspira a treure un regidor al consistori lleidatà com ja ha avançat alguna enquesta. Una de les líders de Ciutadans al territori, Ángeles Ribes, apunta que el partit encara amb optimisme les eleccions municipals, i confia que es milloraran els resultats de fa quatre anys.
 

Albert López es perfila com el cap de cartell de C's a Balaguer


La segona via que planteja el partit en aquesta primera presa de contacte amb Ponent és la creació d'una candidatura a Balaguer, on Ciutadans es va presentar abans de l'estiu amb la intenció de bastir una candidatura. La direcció del partit a la capital de la Noguera afirma que s'està treballant en el projecte de llista i del candidat. El coordinador de la formació a la ciutat, Albert López, és el primer que s'ha presentat a les primàries del partit, i es perfila com a cap de cartell.

Ribes, per la seva banda, recorda que ambdós candidatures ja han estat aprovades pel Consell General del partit, una decisió que serveix per visualitzar que la formació es mostra convençuda que en aquestes dues ciutats hi haurà llistes de C's. Sobre les altres capitals de comarca de Ponent, Ribes indica que encara és molt precipitat aventurar candidatures, tot i que es mostra optimista respecte a aquest fet així com també a la configuració d'alguna llista al Pirineu. A les eleccions del 2011 va obtenir quatre regidors a la demarcació de Lleida, tots a Gimenells, si bé dos han estat expulsats per abstenir-se al ple sobre el 9-N.