Els gossos més àgils de Catalunya made in Lleida

El club La Daga es converteix en una referència en Agility, la disciplina canina que premia l'habilitat en superar obstacles

À.Ll
17 de novembre del 2014
Actualitzat el 18 de novembre a la 1:34h
El gos Wind en una competició
El gos Wind en una competició
L'Agility és un esport on un guia dirigeix un gos sense per diversos obstacles amb l'objectiu que l'animal els superi de la manera més neta i ràpida possible. Diversos clubs de Catalunya es dediquen a aquesta disciplina, i un dels que mes activitat té és Club Agility la Daga de Lleida, que compta amb gossos campions.



L'entitat lleidatana va guanyar l'any passat el Campionat de Catalunya per equips, i compta amb animals que han estat seleccionats pel combinat nacional per competir al mundial. Rubén Jurado, un dels professors del club lleidatà, destaca el bon nivell dels gossos que formen part de l'entitat. En total són 30 animals els que formen part de l'entitat lleidatana, alguns dels quals són dels més bons a nivell català i espanyol. Jurado en destaca dos; Time, de raça beagle, i Inka, un pastor belga, que han competit al màxim nivell amb molts resultats.



Jurado defensa la pràctica d'aquesta disciplina que considera minoritària, però que ja comença a tenir adeptes a les comarques de Ponent. A part del Club Agility la Daga de Lleida han aparegut altres grups com el Club Agility Amics del Gos de l'Urgell, amb seu a Tàrrega, i el col·lectiu d'Alpicat.