Sant Martí de Riucorb es desmarca del 9-N i no cedirà espais

Els alcaldes de Benavent del Segrià i Bassella valoren també no deixar espais | Els veïns podran votar en sales alternatives als mateixos municipis

À.Ll
05 de novembre del 2014
Actualitzat a les 21:27h
Les urnes han arribat als municipis de Ponent
Les urnes han arribat als municipis de Ponent
La decisió del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la consulta del 9-N ha donat arguments als alcaldes del PP de els comarques de Lleida per fer-se enrere en la decisió presa fa unes setmanes. No volen cedir espais. Si l'alcalde d'Almatret, Jesus Quiroga, assegurava que no podia cedir cap sala perquè la consulta és il·legal, altres primers edils populars han volgut seguir el mateix camí.

Després de saber-se la decisió de Quiroga, ha estat l'alcalde de Sant Martí de Riucorb, a l'Urgell, el que també ha fet un pas enrere anunciant que tampoc cediria espais per la consulta. L'argument és el mateix: no participar amb una activitat que ha tombat el Constitucional.

Es podrà votar als mateixos municipis

No obstant aquest fet, els veïns d'aquests municipis no han de patir per votar, ja que ho podran fer a la mateixa localitat. A Almatret, la cap de l'oposició, Esther Ballesté, ha assegurat que l'urna s'ubicarà al local social, proper al bar que regenta. "L'alcalde m'ha dit que com tenia la clau d'aquell espai municipal podia fer el que volgués" ha assenyalat Ballesté. A Sant Martí de Riucorb es farà la votació al mateix indret on es preveia, la Societat Recreativa El Foment. Cap dels dos alcaldes es fan responsables de la votació.

En altres municipis de la demarcació on mana el PP, Benavent del Segrià i Bassella encara no ha pres una determinació sobre la cessió dels espais municipals. La Delegació del Govern a Lleida informa que no ha rebut cap comunicat oficial dels consistoris.