El PSC promourà el 9-N a Lleida

Ros pacta amb CiU una moció en la que es demana la concurrència a les urnes | Llum verda a les ordenances fiscals

Àlvar Llobet
31 d'octubre del 2014
Actualitzat el 01 de novembre a les 0:40h
Ros promourà el 9-N
Ros promourà el 9-N
El PSC farà una crida a la participació a la consulta del proper 9-N a Lleida. Així ho ha votat avui el partit al Ple municipal després de pactar amb CiU una moció en la que s'insta a difondre la consulta. En l'articulat s'hi especifica que l'Ajuntament de Lleida dóna "tot el suport per desplegar la consulta participativa al nostre municipi i facilitar les eines per garantir, en l’àmbit de la gestió municipal, la difusió i promoció de les campanyes institucionals per tal de promoure la participació entre el conjunt de la població de Lleida".

La moció també posa èmfasis en "facilitar tots els recursos i les eines necessàries que ens siguin requerides per les nostres institucions, per tal de realitzar la consulta del 9-N"

Llum verda a les ordenances fiscals del 2015

El ple de la Paeria ha aprovat aquest matí les ordenances fiscals per al 2015 amb els vots a favor del PSC, el vots en contra del PP i l'abstenció de CiU, que ha acordat algunes esmenes amb l'equip de govern. Les ordenances del 2015 inclouen mesures que han estat considerades de "electoralistes" per altres grups com la de regalar 50 hores de zona blava als conductors sense multes, la gratuïtat del bus per a les persones majors de 65 o la teleassistència sense pagament

El PP ha seguit aquest fil i ha acusat Ros de fer demagògia i electoralisme, alhora que ha reclamat la baixada dels impostos. Aquesta petició també l'ha fet CiU, que ha posat èmfasi en la necessitat d'aplicar una revisió cadastral per reduir pagaments com el de l'IBI.


Entre les esmenes que CiU ha aconseguit pactar amb els socialistes estan la reducció de les taxes per obertura de petits negocis o el compromís de la Paeria de dedicar part de la recaptació de l'IBI a polítiques d'ocupació.