La Universitat de Lleida aconsegueix a la fi Veterinària

El Govern concedeix el títol malgrat l'oposició de la Universitat Autònoma de Barcelona

Àlvar Llobet
30 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 18:07h
Lleida tindrà el títol després d'anys de reivindicar-lo
Lleida tindrà el títol després d'anys de reivindicar-lo
El ple del Consell Interuniversitari de Catalunya ha aprovat avui que la Universitat de Lleida (UdL) pugui impartir la titulació de Veterinària a partir del pròxim curs. La Universitat lleidatana portava reclamant aquest títol des de fa anys. Ara, la UdL l'impartirà juntament amb el de Ciència i Salut Animal, que ja s'està cursant actualment pero que es reconvertirà en Ciència i Producció Animal.

Oposició de la Universitat Autònoma de Barcelona

Una de les pedres a la sabata que ha tingut el procés de concessió de la carrera de Veterinària a la capital del Segrià ha estat l'oposició de la Universitat Autònoma de Barcelona, que durant mesos a posat pals a les rodes per tal que aquesta decisió fos una realitat. De fet, la mateixa universitat es va negar fa mesos a fer efectiu el conveni firmat fa cinc anys que establia una titulació compartida amb la UdL. El Col·legi de Veterinaris també havia expressat públicament el seu rebuig d’implantar aquest grau a Lleida, però el Govern de la Generalitat hi ha donat ple suport.

L'executiu català s'ha compromès a finançar la contractació de professors, si bé molts dels que impartiran classes vindran d'Agrònoms, que ja dóna el grau de Ciència i Salut Animal. Pel que respecta a l’hospital Veterinari, la UdL pretén aconseguir la implicació de les institucions i de privats.