Postius insta Ros a baixar l'IBI per equilibrar el valor cadastral

Proposa que aquesta rebaixa sigui del 5% anual

Àlvar Llobet
29 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 11:13h
Postius, a l'esquerra, visita els barris
Postius, a l'esquerra, visita els barris
La precampanya que ha iniciat el candidat de CiU a la Paeria, Toni Postius, s'està convertint en una lletania de propostes i peticions. La darrera ha estat la rebaixa de l'Impost dels Béns Immobles (IBI) per ajustar el que paguen els contribuents a l'Ajuntament pel seu immoble al valor cadastral que té. Postius assenyala dos maneres de fer-ho: mitjançant una rebaixa del 15% en el coeficient del rebut de l'IBI en els pròxims tres anys, a raó d'un 5 % anual, o demanar una nova revisió cadastral que ajusti el valor cadastral dels immobles al valor real de mercat. 

Postius emmarca aquesta proposta en les esmenes del Grup de CiU a les Ordenances Fiscals de la Paeria per al 2015, que s'han d'aprovar en el Ple d'aquest divendres. El principal grup de l'oposició municipal presenta un total d'onze esmenes a l'expedient d'ordenances.

"Per nosaltres, el tema cabdal és l’IBI: en els darrers deu anys s’ha duplicat. Som la capital dels impostos. Enguany, la Paeria s’ha acollit a una disposició del Ministerio d’Economia que ha permès baixar un 17% els valors cadastrals, però el govern municipal ha apujat un 15% el coeficient per congelar l’impost" assegura el convergent.