El Consorci Sanitari de Lleida serà una realitat a inicis del 2015

Salut assegura que la gestió serà 100% pública i que es mantindran els 4.000 treballadors actuals

Redacció
29 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 9:23h
Els assistents a la reunió del Consell d'Administració de Gestió de Serveis Sanitaris
Els assistents a la reunió del Consell d'Administració de Gestió de Serveis Sanitaris
El Consorci Sanitari de Lleida serà una realitat el primer trimestre de 2015, quan està prevista la seva aprovació definitiva a través d'un acord de Govern. Així ho ha assegurat aquest dimarts el gerent de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Jaume Capdevila, que ha afegit que la gestió d'aquest nou ens serà 100% pública i que es mantindran els llocs i les condicions laborals dels 4.000 treballadors que actualment formen part de les entitats consorciades. Fins ara, ja han aprovat formar part del nou consorci el Servei Català de la Salut (CatSalut), l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida). Només falta la UdL que està previst ho faci avui.

La Universitat de Lleida (UdL) és l'única entitat que encara no ha aprovat formar part del nou Consorci Sanitari de Lleida. Està previst que ho faci demà dimecres durant el Consell de Govern però els òrgans de representació del personal de la UdL (tant del personal d'administració i serveis com del personal docent i investigadors) han fet públic aquest dimarts un comunicat de rebuig al Consorci i esperen que s'elimini aquest punt de l'ordre del dia.

El Consell d'Administració de Gestió de Serveis Sanitaris s'ha reunit aquest dimarts a Lleida i el seu gerent, el doctor Jaume Capdevila, ha mostrat el seu desig que la UdL aprovi formar part del Consorci ja que és una "oportunitat única", ha dit. En el mateix sentit s'ha pronunciat el president del Consell d'Administració, el doctor Josep Santamaria, que ha assegurat que si la UdL no s'hi suma "seria un error del qual se'n penediria amb el temps".