Novell assisteix a la presa de possessió de l'arquebisbe de Madrid

Desenes de cardenals i bisbes han assistit aquest dissabte a la presa de possessió de Carlos Osoro com a nou arquebisbe de Madrid

Europa Press-Redacció
28 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 0:05h
576_1414444525Toma_de_Posesion_01-50
576_1414444525Toma_de_Posesion_01-50

Moment que el bisbe de Solsona felicitava al nou arquebisbe de Madrid Foto: Arquebisbat de Madrid


 A partir de les 11,00 hores començaven a arribar al temple cardenals com Carlos Amigo, que es mostrava "molt satisfet" i definia a Osoro com "un home de Déu" que, com a tal, està "a prop de les persones, especialment d'els més desvalguts ". També ha felicitat a la diòcesi de Madrid per "ministeri fecund i admirable" del cardenal Rouco Varela.

   Així mateix, entraven pel carrer Bailén l'arquebisbe emèrit de Madrid Juan Antonio Martínez Camino que deia a Europa Press que estava "molt content" de poder compartir aquest dia amb Carlos Osoro, i el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, que mostrava la seva alegria .

   Entre els assistents, també hi havia l'iniciador del Camí Neocatecumenal, Kiko Argüello, que ha destacat que Osoro els ha "ajudat sempre" i ha afegit que li agradaria que el nou arquebisbe de Madrid els acompanyés a la Missa de les Famílies que se celebra cada any a la plaça de Colón.

   Mentrestant, algunes religioses buscaven el seu seient dins del temple, com sor María del Rosari, cooperadora de Betània, que explica com Osoro anava a sopar a vegades a la residència on ella va estar nou anys i mig a València. Per a ella és una persona "molt familiar, amb molt de cor i molt intel·ligent". Ara, Sor María del Rosario s'ha traslladat a Madrid i s'espera que Osoro vagi visitar-la. "Em va dir que anirà a veure'm", diu emocionada.

   També s'han desplaçat fins a la Catedral de l'Almudena un grup de persones sordes de la Parròquia Santa Maria del Silenci. Un dels fidels, Antonio María, assegura que acullen "amb molt afecte" al nou arquebisbe de la seva diòcesi. Aquest afecte s'ha afegit al final de la celebració, quan, davant el reclam i aplaudiments d'un grup de fidels, Osoro s'ha acostat a saludar-los i s'ha fet una foto amb ells.
 

Entrada dels prelats al temple Foto: Arquebisbat de Madrid



DIVERSOS ASSISTENTS GALLECS

   Van confirmar la seva presència a l'acte els cardenals Antonio María Rouco Varela, arquebisbe emèrit de Madrid; Carlos Amigo Vallejo, arquebisbe emèrit de Sevilla; Antonio Cañizares Llovera, arquebisbe de València; Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona; Manuel Monteiro de Castro, penitenciari emèrit; i José Manuel Estepa Llaurens, arquebisbe emèrit castrense.

   A més del Nunci de Sa Santedat a Espanya, monsenyor Renzo Fratini, encarregat de presentar el nou arquebisbe de la diòcesi, concelebraran els arquebisbes Ricardo Blázquez Pérez, de Valladolid; Braulio Rodríguez Plaza, de Toledo; Juan José Asenjo Pelegrina, de Sevilla; Julián Barrio Barrio, de Santiago de Compostel·la; Juan del Río Martín, Castrense; Santiago García Aracil, de Mèrida-Badajoz; Francisco Gil Hellín, de Burgos i Javier Martínez Fernández, de Granada.

   Entre els concelebrants també es trobaran els arquebisbes Francisco Pérez González, de Pamplona; Jaume Pujol Balcels, de Tarragona; Jesús Sanz Montes, d'Oviedo; Manuel Ureña Pastor, de Saragossa; Joan Enric Vives Sicília, d'Urgell; Piero Marini, president dels Congressos Eucarístics Internacionals; Elías Yanes, emèrit de Saragossa; i Dimitris Tsiamparlis, vicari patriarcal per a Espanya i Portugal de la diòcesi Greco Ortodoxa.
 

El bisbe emèrit de Solsona també ha assistit a la cerimònia Foto: Arquebisbat de Madrid


   Per la seva banda, entre els bisbes diocesans que han confirmat es troben: Antonio Algora Hernando, de Ciutat Real; Bernardo Álvarez Afonso, de Tenerife; Enrique Benavent Vidal, de Tortosa; Alfonso Carrasco Rouco, de Lugo; Romà Casanova i Casanova, de Vic; Jesús Catalá Ibáñez, de Màlaga; Francisco Turó Chávez, de Còria-Càceres; Esteban Escudero Torres, de Palència; Carlos Escribano Subías, de Terol i Albarracín; Demetrio Fernández González, de Còrdova; Ginés García Beltrán, de Guadix; Jesús García Burillo, d'Àvila; Adolfo González Montes, d'Almeria; i Luis Gutiérrez Martín, emèrit de Segòvia.

   També concelebraren els bisbes Eusebio Hernández Sola, de Tarazona; Vicente Jiménez Zamora, de Santander; Vicente Juan Segura, d'Eivissa; José Leonardo Lemos Montanet, de Orense; Joaquín María López de Andújar, de Getafe; Carlos López Hernández, de Salamanca; Casimiro López Llorente, de Sogorb-Castelló; Julián López Martín, de Lleó; Camilo Lorenzo Iglesias, d'Astorga; Gregorio Martínez Sacristán, de Zamora; José Mazuelos Pérez, de Jerez; Gerardo Melgar Viciosa, d'Osma-Soria; Jesús Murgui Soriano, d'Oriola-Alacant; Xavier Novell i Gomà, de Solsona; i Juan José Omella Omella, de Calahorra i La Calzada la Rioja.

   La llista la completen els prelats Luis Quinteiro Fiuza, de Tui-Vigo; Francesc Pardo Artigas, de Girona; Jan Piris Frigola, de Lleida; Juan Antonio Reig Pla, d'Alcalá d'Henares; Atilano Rodríguez Martínez, de Sigüenza-Guadalajara; José Àngel Sainz Meneses, de Terrassa; José Sánchez González, emèrit de Sigüenza-Guadalajara; Manuel Sánchez Monge, de Mondoñedo; Jaume Traserra Cunillera, emèrit de Solsona; Josep Vilaplana Blasco, de Huelva; i José María Yanguas Sanz, de Conca.

   D'altra banda, estaven confirmats els bisbes auxiliars de Toledo, Ángel Fernández Collado; Oviedo, Juan Antonio Menéndez; Getafe, José Rico Pavés; i Madrid, Fidel Herráez, César Franco i Juan Antonio Martínez Camino; i l'auxiliar emèrit de Toledo, Carmelo Borobia Isasa. També hi assistiren el secretari general de la CEE, José María Gil Tamayo, i el vicesecretari de la CEE, Carlos López Segòvia.