El Comú de Lleida fa el pas i es presenta a les municipals

La llista electoral es confeccionarà en un procés de primàries | Demanen una gran candidatura d'esquerres que agrupi ICV, ERC i la CUP

Àlvar Llobet
26 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 1:53h
El Comú de Lleida es presentarà a les municipals del 2015
El Comú de Lleida es presentarà a les municipals del 2015
Les eleccions municipals del proper mes de maig tindran un nou actor al camp de l'esquerra. La plataforma Comú de Lleida ha decidit aquest dissabte en assemblea extraordinària fer el pas i concórrer als comicis en base a una agrupació d'electors, que per formar part de la llista electoral hauran de passar per un procés de primàries.

El col·lectiu s'ha postulat durant setmanes com l'eina aglutinadora dels partits de l'esquerra de la capital del Segrià, si bé la proposta de crear una candidatura única no ha tingut bona acollida per cap de les formacions d'esquerra amb possibilitats d'entrar a la Paeria al maig com ICV, ERC i la CUP. Tot i aquesta negativa, el Comú de Lleida no tira la tovallola, i insta de nou a sumar-se a la candidatura a aquests partits amb la condició que renunciïn a presentar una llista pròpia amb les seves sigles. El col·lectiu insisteix en aquest fet ja que, assegura, vol "contribuir a reduir el nombre de candidatures d'esquerra a Lleida".  

Els objectius que es marca la nova marca electoral lleidatana són el de renovar la vida política a la ciutat així com definir un nou model de ciutat que es fonamenti amb els pilars de la transparència, la participació i el bé comú.