ERC anima Mas a desobeir si l'Estat impugna la consulta

Simó demana al president que «escolti el carrer» i defensa les plebiscitàries «com més aviat millor»

Àlvar Llobet
25 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:55h
Anna Simó ha presidit les jornades de polítiques socials a Lleida
Anna Simó ha presidit les jornades de polítiques socials a Lleida
ERC no està disposada a tornar a viure un sainet de reunions i declaracions creuades si el Govern espanyol impugna de nou el 9-N. Per això, la vicepresidenta primera del Parlament, la republicana Anna Simó, ha instat avui Mas des de Lleida a mantenir-se ferm en la decisió de fer la consulta faci el que faci l'executiu de Rajoy. En el marc d'una jornada de la formació independentista sobre cohesió i polítiques socials, Simó ha demanat al president de la Generalitat que escolti el clam del poble i que defensi les seves voluntats d'exercir el dret a decidir.

Sobre les eleccions plebiscitàries, Simó ha indicat que després del 9-N el seu partit exigirà un avançament electoral ja que «és necessari un Parlament amb majoria independentista». Aprofundint en aquest tema, l'exconsellera de Benestar Social i Família ha indicat que la independència de Catalunya ha de servir «per facilitar la vida de les persones i per possibilitar un canvi de polítiques». En aquest sentit, la política republicana considera que el principal repte que té ara mateix el país és el d'aconseguir gestionar els recursos propis per tal de revertir una situació de desigualtat social que ha anat creixent des de l'inici de la crisi econòmica.

Anna Simó ha estat acompanyada en la jornada d'avui pel candidat d'ERC a la Paeria de Lleida, Carles Vega. L'alcaldable ha explicat que la trobada forma part d'un cicle de conferències emmarcades en el títol «Una nova Lleida per un nou país». Vega ha destacat la importància d’aquests debats i d’escoltar les necessitats i els reptes del dia a dia de tots els actors socials de la societat i ha destacat la importància de l’actual moment polític «per a tota la ciutadania de Catalunya, però també per a una ciutat com Lleida que ha de ser el motor de la Catalunya interior, en el qual tenim poc marge d’error».