ERC malfia de Ros i li exigeix claredat de cara al 9-N

El candidat a la Paeria, Carles Vega, alerta que el Paer en cap ja es va fer enrere en les consultes populars del 2010

Àlvar Llobet
24 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 17:38h
Carles Vega davant de la Paeria
Carles Vega davant de la Paeria
ERC no es fia d'Àngel Ros ni de la seva predisposició a cedir espais municipals per la consulta del 9-N. El candidat de la formació republicana a la Paeria, Carles Vega, recorda en una carta que el Paer en cap socialista ja es va negar a ell mateix en l'organització de les consultes populars del 2010, quan va dir que col·laboraria i, finalment, segons Vega, es va fer enrere al darrer moment. El polític independentista indica que el mateix Ros es va alegrar que a la capital de Ponent només votessin 10.000 persones en aquella consulta ciutadana, i demana que ara que faci realitat les declaracions que ha fet en els darrers dies en les que es posa a disposició del Govern de la Generalitat per cedir espais municipals si és necessari.

Vega retreu també a Ros la «cabriola» que va fer a l'hora de permetre la votació de la moció a favor de la consulta del 9-N al Ple de la Paeria, que es va aprovar tres dies després que l'equip de govern no permetés votar-la per motius jurídics ja que la consulta havia estat suspesa pel Tribunal Constitucional el dia abans. El líder d'ERC a la ciutat vincula aquesta maniobra de l'alcalde a la pressió que va fer la ciutadania, que aquell mateix dimarts 30 de setembre va omplir la plaça de l'Ajuntament de Lleida per defensar el dret a decidir, i de passada, carregar els neulers contra el primer edil socialista. Aquella va ser la primera mobilització massiva en la que es va demanar la dimissió de Ros.

Sobre la consulta alternativa que ha proposat Artur Mas, Vega tanca files amb el seu partit i assegura que ERC treballa perquè hi hagi una participació massiva tot i no compartir l'estratègia del nou 9-N.