L'atur baixa a Lleida fins al 13,5% i es situa a nivells del 2011

El número d'aturats cau a la demarcació en 5.200 persones | El territori registra les millors xifres d'atur de Catalunya molt per davant de Barcelona, Girona i Tarragona

Àlvar Llobet
23 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 12:36h
La demarcació de Lleida ha acabat el tercer trimestre de l'any amb unes dades d'atur que conviden a l'optimisme. Ara mateix hi ha al territori un 13,52% de persones aturades segons les dades fetes públiques avui per l'Enquesta de Població Activa. En els darrers tres mesos, el número de desocupats s'ha reduït a les comarques de Ponent i del Pirineu en 5.200 persones, fet que ha permès baixar de la frontera del 14% d'atur, una situació que no es veia a la zona des del tercer trimestre de l'any 2011. En els darrers tres mesos la demarcació ha baixat un 2,3% el número d'aturats i ha creat 3.500 llocs de treball. Avui, Lleida té 29.100 persones que busquen feina i no en troba.

La positivitat d'aquestes xifres es consolida encara més si es fa l'exercici de comparació amb les dades que registren les altres demarcacions catalanes. Lleida està a 5,6 punts de diferència de Barcelona, que es queda amb un atur del 19,1%, a 6,8 de Girona, que apunta un nombre d'aturats del 20,3% i a 7,2 de Tarragona, que en aquest tercer trimestre de l'any ha registrat un 20,7% d'atur. No obstant això, Lleida no lidera la reducció d'aturats. En aquest àmbit, les comarques que més descens han notat del número d'aturats han estat les tarragonines, que han reduït l'atur en un 3%.

Obrint l'anàlisi a les províncies de l'Estat espanyol, Lleida es queda com a segon territori que millors xifres d'aturats presenta només per darrera de Guipúscoa, que en aquest tercer trimestre de l'any registra un 13,4% d'aturats.

Pel que fa a Catalunya, la taxa d'aturats s'ha quedat al 19%, una xifra que trenca la frontera del 20% en el que estava el país des de feia més de dos anys. Ara mateix hi ha 726.000 catalans que busquen feina i no en troben. A Espanya, el número d'aturats s'ha situat al 23,6%.