L'Assemblea de Serveis Públics acusa la Paeria d'amagar privatitzacions

Ros es nega a fer públics els contractes econòmics d'aquestes accions | L'Assemblea assegura que el Paer en cap tem que s'hi trobin irregularitats

Àlvar Llobet
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 10:20h
L'Audiència Pública s'ha celebrat aquest dimarts
L'Audiència Pública s'ha celebrat aquest dimarts | À.Ll
La comissió de seguiment de l'Audiència Pública sobre les privatitzacions a la Paeria ha acabat sense que l'Assemblea en Defensa dels Serveis Públics en tregui l'aigua clara. El col·lectiu que impulsa aquesta audiència amb el govern municipal, que aglutina més de 15 entitats lleidatanes, acusa la Paeria d'amagar contractes i balanços econòmics de les privatitzacions d'alguns serveis públics que es van fer el passat mes de gener, un fet que s'interpreta en base a la por que té l'executiu de Ros a que es puguin trobar irregularitats en aquesta documentació.

La trobada entre l'Assemblea i la Paeria, la segona després de la reunió del passat gener, va servir també per arrencar el compromís del Govern municipal de votar una moció al Ple de la Paeria en la que s'hi especifiqui el compromís de no privatitzar les escoles bressol de la capital de Ponent. D'altra banda, l'executiu de Ros també ha assegurat que respondrà a totes les preguntes que es van fet en la primera Audiència Pública.

Tot i això, l'Assemblea va exigir a l'executiu local que ajusti el calendari de les audiències i que no les distanciï tant en el temps. Així, el col·lectiu rebutja que la propera reunió sigui d'aquí sis mesos com pretén Ros i no d'aquí dos com es preveia. "Creiem que és un exemple del tarannà poc participatiu d'aquest ajuntament" asseguren. En la propera Audiència Pública es tractaran les privatitzacions del Mercat Municipal de Cappont i de l'Alberg Municipal.