Afrucat vol augmentar la quota estatal de retirada de peres i pomes

Les 8.700 tones previstes al Reglament es van exhaurir en una setmana i el Ministeri d'Agricultura va decidir no incrementar-les amb les 3.000 tones sense assignació

ACN
21 d'octubre del 2014
Actualitzat el 22 d'octubre a les 10:47h
576_1413909112922094
576_1413909112922094 | ACN
El director general de Producció i Mercats del Ministeri d'Agricultura, Fernando Miranda, ha presentat aquest dimarts al Comitè de Gestió de Fruites i Hortalisses a Brussel·les la petició d'Afrucat d'increment de la quota espanyola de retirades per a pomes i peres. Aquesta quota, fixada en 8.700 tones en el Reglament de la Comissió Europea per a la producció estatal, es va exhaurir en una setmana. El Ministeri d'Agricultura va decidir no mobilitzar per a pomes i peres les 3.000 tones addicionals sense assignació previstes al Reglament. L'estat espanyol és l'únic de la UE que ha exhaurit la seva quota després d'establir un pagament en espècie a la transformació en sucs per a beneficència.

L'acord entre el Ministeri d'Agricultura, la Federació espanyola de Bancs d'Aliments i el sector fructícola per establir un pagament en espècie per a la retirada de fruita del mercat per tal de transformar-la en sucs i destinar-los a beneficència ha comportat que en una setmana s'exhaurís la quota de 8.700 tones fixada pel reglament de la Comissió Europea (CE) per a la producció de l'estat espanyol. Aquesta mesura, que només es dona al mercat estatal, "ha esdevingut clau per propiciar que el sector aprofités al màxim el reglament, mentre que en la resta de països els volums de retirada sol·licitats encara són moderats", segons l'Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya, Afrucat. Per aquest motiu, la demanda de l'entitat se centra en la possibilitat de distribuir les quotes assignades i no exhaurides entre els països que tinguin llista d'espera.