El 98% dels municipis de Ponent fixen els espais de votació pel 9-N

El Govern assegura que si hi ha localitats que no volen cedir espais es buscarà la seu electoral més propera | Ros assegura que, si cal, cedirà espais per la consulta

Àlvar Llobet
20 d'octubre del 2014
Actualitzat el 22 d'octubre a les 10:42h
Farré s'ha reunit amb els alcaldes de Ponent
Farré s'ha reunit amb els alcaldes de Ponent | ACN
Els municipis de les sis comarques de la plana de Lleida fan costat al 9-N. El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha mantingut aquest matí una reunió amb alcaldes per explicar l'operatiu que la Generalitat té previst per citar al poble a les urnes. La trobada ha servit per veure la predisposició dels primers edils en cedir espais municipals. En total són 146 pobles i ciutats de Ponent els que avui han fixat els punts de votació, si bé en aquest sentit cal marcar dues categories. Les 18 localitats que tenen institut, que són propietat de la Generalitat i que s'utilitzaran per posar-hi les urnes, i els 128 que no en tenen, que han hagut d'oferir espais municipals de cara a la votació alternativa proposada la setmana passada per Artur Mas.  

Farré ha destacat que ''pràcticament la totalitat del territori'' de la plana de Lleida podrà votar al seu ajuntament o a un institut ''gràcies a la col·laboració interadministrativa, que és qui organitza el procés participatiu''. En aquest sentit, i en el cas que algun municipi decideixi ''lliurement'' no cedir cap espai, el Govern haurà d'analitzar en cada cas concret quina serà la seu electoral més propera per tal que els veïns del poble en qüestió puguin votar. Només 3 no ho han fet encara tot i que el termini per a la cessió dels espais municipals finalitzava a les dues de la tarda i encara està pendent una actualització d'aquestes dades per part de la delegació del Govern.

Farré també ha apuntat que ''era fonamental'' que abans d'aquest dilluns a les dues de la tarda, el nombre màxim d'alcaldes poguessin fer la seva aportació d'un punt per votar. La delegació va iniciar aquest procés divendres passat a la tarda i considera que hi ha hagut prou temps perquè cada municipi se n'hagi assabentat. L'objectiu ha estat obtenir un document firmat per cada alcalde amb el compromís de la cessió del local com a seu electoral.