El candidat d'ICV a Lleida es rebel·la contra Herrera: "Votaré Sí-Sí"

L'alcaldable Eduard Baches considera que cada papereta a l'urna serà "una victòria contra aquells a qui els fa por que puguem decidir".

Àlvar Llobet
19 d'octubre del 2014
Actualitzat el 22 d'octubre a les 10:43h
576_1413737047Baches
576_1413737047Baches
El candidat d'ICV a la Paeria de Lleida no vol quedar sepultat per l'onada de crítiques que ha rebut la seva formació després de la negativa de Joan Herrera a votar el 9-N. Eduard Baches s'ha desmarcat aquest diumenge del líder ecosocialista i ha assegurat, en una carta enviada als mitjans de comunicació, que participarà a la nova consulta plantejada per Artur Mas i que ho farà de manera clara: Sí-Sí. Tot i assegurar que les garanties democràtiques no estan garantides i que el president de la Generalitat "ha fracassat" perquè el que calia era "desobeir", el polític lleidatà interpreta la consulta com un acte "revolucionari" que serveixi per mostrar al món que la voluntat dels catalans de votar preval per damunt de qualsevol prohibició. "Cada papereta a l’urna serà una victòria contra aquells a qui els fa por que puguem decidir, i serà, sobretot un pas de gegant en la lluita per a conquerir el nostre futur. Encoratjo a tothom a votar aquest 9N, i que entre totes i tots emplenem les urnes!" ha escrit Baches.

El candidat d'ICV es mostra en desacord, no obstant, amb la possibilitat de convocar unes eleccions plebiscitàries que condueixin a la Declaració Unilateral d'Independència tal com ha demanat avui la presidenta de l'Assemblea Carme Forcadell. La seva aposta és treballar per aconseguir de nou la unitat dels partits com a base per forçar la convocatòria del referèndum vinculant.