Xavi Hernández nomenat esportista català de l'any

El terrassenc rebrà el guardó que atorga la UFEC el proper dia 11 de gener i agafa el relleu d'un altre egarenc, Pol Amat

Aterrassa.cat/ Europa Press
13 de desembre del 2009
Per segon any consectuiu, el millor esportista català serà egarenc. El centrecampista del FC Barcelona Xavi Hernández ha estat escollit 'Millor Esportista Català' de l'any 2009 per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport, organitzadors de la dotzena edició de la Festa de l'Esport Català. El futbolista, doncs, agafa el relleu de Pol Amat.

Xavi ha estat escollit per unanimitat, una cosa que no havia succeït mai a la història d'aquests premis, on destaca la presència de Natalia Rodríguez (atletisme) i Gisela Pulido (vela) com a 'Millor Esportista Catalana' de l'any. El FC Barcelona s'ha emportat el premi a l'equip que més èxit ha tingut a l'esport català.

El centrecampista ha comentat aquesta mateixa tarda el premi, després de ser informat en roda de premsa després de l'entrenament del conjunt blaugrana. L'egarenc s'ha mostrat "molt orgullós" i "molt content" per aquest reconeixement que ha qualificat com "un gran privilegi".

Un altre dels esportistes catalans guardonats és el capità espanyol de Copa Davis, Albert Costa, que el cap de setmana passat va aconseguir la quarta enciamera per a Espanya. L'extenista ha estat considerat com l'esportista amb més 'Mèrit Esportiu'.

Els premis es lliuraran durant la gala de la XII Festa de l'Esport Català, que es farà el dilluns 11 de gener del 2010, a partir de les 20.00 hores, a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya-INEFC, organitzada per la UFEC i 'Sport'.