El CN Terrassa supera el Barcelona amb un remuntada plena de coratge

Els egarencs van vèncer finalment per 9 a 7

23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:19h
El CN Terrassa va derrotar el CN Barcelona (9-7) en partit corresponent a la tercera jornada de la Lliga Premaat Divisió d’Honor masculina de waterpolo. Després d’una certa desorientació inicial, el conjunt de Dídac Cobacho va sobreposar-se a la càrrega emotiva que envoltava el xoc i, des de la determinació i el coratge, va signar una remuntada esplèndida que li va proporcionar la victòria. Un triomf que va esdevenir el millor homenatge per a l’exjugador Raúl Gallego, que va morir divendres. La figura de l’excapità va estar present tant abans com durant el matx. Després de la presentació, i amb les graderies absolutament plenes, es va guardar un respectuós minut de silenci. Així mateix, ambdós equips es van fer una foto conjunta amb una pancarta amb el lema “Capitán! Siempre con nosotros. #7 #Stay strong”.

Els primers minuts van ser de domini visitant. En poc més d’un minut de joc, el Barcelona va situar-se 0 a 2 gràcies a l’encert de l’holandès Nispeling. Els egarencs van comptar amb una bona ocasió per reduir distàncies mitjan quart de la mà d’Óscar Aguilar, però el gol no va arribar. Una situació en superioritat resolta per Valera va situar el 0 a 3 amb què va concloure el període.

Els de Dídac Cobacho van iniciar la remuntada en el segon quart. Poc a poc, l’equip va anar vehiculant de forma positiva l’ambient especial que va caracteritzar el matx. Sergi Mora, magnífic, va estrenar el compte local en aprofitar una acció en home de més. Tot seguit, un penal provocat pel mateix Mora va permetre Bernat Sanahuja marcar el segon. Els de Toni Esteller van recuperar els dos gols de marge a través d’una situació en superioritat que va culminar Tomasa. El CN Terrassa va apropar-se novament de la mà d’Oriol Rodríguez, que va batre Lorrio amb un tir amb bot des del lateral dret. Els de Dídac Cobacho van arribar al descans només un gol per sota després que Mora, en home de més, contrarestés la diana prèvia de Valera (4-5).

A la represa, els terrassencs van capgirar definitivament el marcador a base de coratge. Als dos minuts del tercer quart, Jordi Pérez va empatar a cinc amb un llançament esplèndid des del lateral dret. L’holandès Van Ijperen va col·locar els cenebistes de nou per davant (5-6). En el tram final del període, el CN Terrassa va situar-se per primer cop amb avantatge gràcies a dues dianes consecutives de Donat Galeev.

L’últim quart va esdevenir molt emocionant. Al minut i mig de joc, Nispelling va empatar a set. El final del partit s’anava aproximant i tot semblava indicar que el primer equip que trobés el camí del gol es faria amb la victòria. Afortunadament, va aparèixer la figura de Sergi Mora per decantar la balança. L’atacant manresà va marcar el 8 a 7 a tres minuts de la conclusió amb un tir marca de la casa des del lateral esquerre i va certificar el triomf amb un altre llançament des d’una posició semblant a un minut i mig de la botzina.

Visita al CN Molins de Rei

El CN Terrassa visitarà la piscina del CN Molins de Rei en partit corresponent a la 4a jornada de la Lliga Premaat Divisió d’Honor. El matx es disputarà el proper dissabte 28 d’octubre a les 18.00h.