​COMUNICAT NacióDigital rebutja l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans

"Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació"

Redacció
22 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:33h

Pancarta a favor de la democràcia a TV3 Foto: TV3
 

Des del consell de direcció de NacióDigital volem manifestar el rebuig a la possibilitat que el govern espanyol pugui prendre el control dels mitjans de comunicació públics- Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies- a través de l’aplicació de l’article 155. Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació.

Tal com hem manifestat en altres ocasions, els mitjans de comunicació a Catalunya estem aquests dies en el punt de mira d'un assalt polític, judicial i policial que atempta contra les llibertats i els drets bàsics. Així ho vam denunciar al Síndic de Greuges, que va portar als organismes europeus la queixa de centenars de mitjans representats per les associacions del sector.  

NacióDigital defensa que “TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies” són “models de pluralisme” i que han donat veu “a les diferents sensibilitats abans i durant el procés català”. Davant de l’alerta d’una possible intervenció que posa en perill el dret a la informació, donem total suport als companys de la comunicació per a que puguin continuar exercint la professió en total llibertat i sense cap mena de control per part de l’Estat.