VÍDEO Estudiants de la UAB desmunten les mentides d'«Espejo Público» sobre el procés català

Una desena d'alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació defensen la pluralitat lingüística i ideològica que hi ha a les aules de la universitat

Vídeo d'estudiants de la UAB defensant la pluralitat lingüística i ideològica a la UAB.
Vídeo d'estudiants de la UAB defensant la pluralitat lingüística i ideològica a la UAB. | Estudiants Periodisme UAB
Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:01h


El reportatge que va emetre el programa Espejo Público d'Antena 3, presentat per Susanna Griso, sobre les tres estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona que explicaven sentir-se amenaçades per independentistes encara porta cua.

En aquell vídeo, les estudiants deien que eren víctimes d'insults i amenaces. Per això, remarcaven que tenien ganes de marxar del centre universitari, perquè hi havia moments que ho passen realment malament. El que no va dir Antena 3 és que precisament una de les estudiants és membre de Joves Societat Civil Catalana. Una altra noia del vídeo havia aparegut a Antena 3 Noticiasamb una vida completament diferent de la d'una estudiant.

La Universitat Autònoma de Barcelona, de fet, va denunciar aquest dimarts davant el Consell de l'Audiovisual i el Col·legi de Periodistes la manipulació i la manca d'ètica periodística. La darrera mostra pública de rebuig al reportatge d'Espejo Público ha arribat a través d'un vídeo d'una desena d'estudiants de la Facultat de Ciències i Comunicació de la UAB. Tots ells, alguns en català i d'altres en castellà, defensen la pluralitat lingüística i ideològica que hi ha a les aules del centre. La peça, de gairebé tres minuts, acaba amb un missatge clar i contundent: "Per un periodisme crític i de rigor; prou manipulació".