VÍDEO Un centenar de persones reben Albiol a Sant Cugat amb una cassolada per reclamar la llibertat del Cuixart i Sànchez

El president del PP català ha assistit a la inauguració de la nova seu a la localitat vallesana

Cassolada a Sant Cugat amb la visita de Xavier García Albiol
Cassolada a Sant Cugat amb la visita de Xavier García Albiol | @xavis_lorrio
Redacció
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:12h

Un centenar de persones han rebut aquest dijous al vespre el president del PP català, Xavier García Albiol, amb una forta cassolada per reclamar la llibertat dels presidents d'Òmnium i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. El popular s'ha desplaçat a la localitat vallesana, on el PP té un regidor dels 25 que hi ah al ple municipal, per inaugurar la nova seu.

La concentració, que ha estat sorollosa però pacífica, ha estat marcada pels crits que clamaven a Albiol que s'alliberin Cuixart i Sànchez, empresonats acusats de sedició. Albiol, però, ha arribat a considerar davant dels periodistes que l'estaven insultant, ignorant, així, els clams de llibertat.

Albiol ha aprofitat per celebrar la petició de la Fiscalia al Govern de la Generalitat perquè cessi al Major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i li demana que faci un pas al costat. "És una petició que ja vam fer a principis setmana perquè crèiem que, tot i defensar la presumpció d'innocència de Trapero, en la situació actual el més raonable és que faci un pas al costat fins que s'aclareixi la seva situació en relació amb els fets l'1-O ", ha explicat Albiol.

"El cos dels Mossos d'Esquadra és molt professional i tenen tota la meva confiança, però el dia 1-O alguns dels seus caps no van estar a l'altura de les circumstàncies i van deixar abandonats als seus companys de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil ", ha afegit. A la vegada ha responsabilitzat Carles Puigdemont de la "tensió" i "radicalització" dels ciutadans que es manifesten als carrers, i l'ha acusat de provocar la incertesa econòmica actual.