El CN Terrassa presenta les dues incorporacions de l'equip femení de waterpolo

Elia Montoya i Ángela Ruiz, novetats d’un equip rejovenit que mirarà de consolidar-se entre els millors de la categoria

D’esquerra a dreta, el tècnic Xavi Pérez, Elia Montoya, Ángela Ruiz i el directiu Carlos Rodríguez.
D’esquerra a dreta, el tècnic Xavi Pérez, Elia Montoya, Ángela Ruiz i el directiu Carlos Rodríguez. | CN Terrassa
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:53h
La Sala de Juntes del Club Natació Terrassa va acollir aquest dimarts a la tarda la roda de premsa de presentació de les dues incorporacions del sènior femení de waterpolo de cara a la temporada 2017-2018, Elia Montoya i Ángela Ruiz. Les dues jugadores van estar acompanyades pel delegat de la secció de waterpolo i membre de la Junta Directiva Carlos Rodríguez i per l’entrenador de l’equip Xavi Pérez, en un acte que també va servir com a prèvia del debut a la Lliga Iberdrola Divisió d’Honor Femenina que arrencarà dissabte.
 
En la intervenció inicial, Rodríguez va assegurar que les dues jugadores “ajudaran molt” l’equip enguany tant per la seva qualitat com per la seva capacitat per fer pinya. El delegat de la secció va subratllar que la intenció aquesta campanya és “seguir sent un equip competitiu i mirar de fer, si és possible, un salt de qualitat respecte la temporada passada”. “Som conscients que serà difícil, ja que vam aconseguir el cinquè lloc, la millor classificació del club a la història en Divisió d’Honor. El directiu va recordar que, tot i les incorporacions, la gran majoria de les jugadores “són terrassenques o han crescut com a esportistes al club”. “És un model pel qual apostem i que creiem que dona molt bons fruits. Comptem amb generacions per sota que pugen amb força”.
 
Consolidar-se entre els sis millors a Divisió d’Honor
 
El tècnic Xavi Pérez va afirmar que l’objectiu d’enguany és “igualar o millorar el que vam fer la temporada anterior, repte que esdevindrà molt complicat, especialment perquè la majoria de rivals s’han reforçat i tenen millor plantilla que la campanya anterior”. Tot i això, l’entrenador egarenc va mostrar-se ambiciós. “Ser cinquenes va ser un gran resultat. Però no ens podem quedar aquí. Hem de seguir creixent. Amb el pas dels anys, volem competir a Europa, és la nostra il·lusió. En primer lloc, lògicament, ens hem de classificar. I el camí per assolir-ho és consolidar-nos en la part alta de la taula, entre els sis millors”.
Pérez va subratllar que el pas de la competició dirà si l’equip pot optar a jugar el play-off pel títol, privilegi reservat per als quatre primers. “Volem quedar entre els sis primers. Estem apostant per això. La competició és molt dura, costa molt sumar punts a fora. No puc afirmar que quedarem quartes, però treballarem per assolir-ho. Només podem prometre i oferir treball”.
 
Polivalència i joventut
 
Respecte a les dues incorporacions, l’entrenador local en va destacar la seva polivalència i la seva joventut. “Estem molt contents amb elles. Ens faran créixer com a equip. La seva aportació en el dia a dia és notable i permetrà la millora de les nostres jugadores procedents de la pedrera. A més, totes dues tenen molt marge de progressió”. Pérez va explicar que Elia Montoya “pot jugar per les dues bandes de l’atac” i que “té molt gol gràcies al seu llançament poderós”. Quant a Ángela Ruiz, el tècnic va elogiar la seva versatilitat i va avançar que, en principi, la farà servir sobretot de boia i en posicions de l’arc.
 
L’entrenador terrassenc va referir-se també a la reincorporació de Marta Recio, que disputarà vuit partits de la primera volta. “Ens aportarà molta experiència i veterania en un equip que s’ha rejovenit molt. Si apostem pel planter, és una gran notícia que vingui una jugadora com la Marta per tal de transmetre els seus coneixements, cosa que ens permetrà fer un salt de qualitat”. Pérez considera que la renovació que ha experimentat el planter “era necessària per donar sortida a les joves jugadores de la casa” i va reconèixer que la pèrdua de veterania pot penalitzar al principi, però que es pot compensar “amb frescor i joventut”.
 
A la recerca d’una evolució esportiva
 
Tant Elia Montoya com Ángela Ruiz van destacar que van decidir fitxar pel club per experimentar una evolució esportiva. Montoya, de 18 anys, va remarcar que, per a ella, el canvi és enorme, ja que suposa independitzar-se de la seva família. La waterpolista madrilenya va valorar molt positivament “la responsabilitat i el compromís” que demostren totes les jugadores i va mostrar-se encantada de la rebuda de què ha gaudit. “Som moltes jugadores de la mateixa edat, fet que facilita l’adaptació”.
 
Al seu torn, Ruiz, de 21 anys, va manifestar que l’expectativa de jugar a Europa la va seduir. “El Xavi em va convèncer”. La jugadora andalusa va assegurar que, a Catalunya, existeix més professionalitat al voltant del waterpolo. “Es veu més implicació, més seriositat, més ganes de treballar. Per a mi, és una evolució com a jugadora, un nou pas després del que vaig donar des de Marbella fins a Madrid”. Ruiz considera que l’equip transmet molt bones sensacions. “Té els objectius molt clars”. Ambdues jugadores creuen que el CN Terrassa pot lluitar per la quarta plaça i van assenyalar el CE Mediterrani i el CN Madrid Moscardó com a rivals directes.