Terrassa tornarà a aturar-se avui en protesta per l'empresonament de Sànchez i Cuixart

S'han convocat mobilitzacions a tot el país al punt del migdia | A la tarda s'ha convocat una concentració nacional a Barcelona per demanar la llibertat dels presos polítics

Concentració ciutadana davant l'Ajuntament de Terrassa l'endemà de l'1-O.
Concentració ciutadana davant l'Ajuntament de Terrassa l'endemà de l'1-O. | Sergi Ambudio
Sergi Ambudio
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:30h
L'empresonament del president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha generat una espiral d'indignació entre diferents sectors de la societat catalana, des de l'independentisme fins a bona part de l'unionisme -amb dirigents destacats del PSC rebutjant la decisió de l'Audiència Nacional-. Els dos presidents de les dues entitats majoritàries de la societat civil catalana han passat pel banc dels acusats per les protestes davant de Departament d'Economia contra les detencions de la Guàrdia Civil pels preparatius del referèndum del passat 20 de setembre.

Aquest dilluns a la nit, poc després de conèixer la decisió de la jutgessa, les cassoles ja van ressonar ben fort i, de manera espontània, desenes de persones es van aplegar al Raval de Montserrat, davant l'Ajuntament de Terrassa, per reclamar la llibertat de Sànchez i Cuixart.

Per avui, però, han encès la maquinària les entitats civils. S'han organitzat diverses accions a diferents punts del territori. A Terrassa, seguint la crida de l'ANC i Òmnium, els terrassencs estan convocats a les dotze del migdia per fer una aturada de protesta. Segons marca el "planning", la protesta està prevista davant els llocs de treball, però quan es va fer la mateixa acció l'endemà del referèndum en rebuig de la violència policial, el Raval de Montserrat també es va omplir de gom a gom.

A la tarda, a les vuit, hi ha una nova convocatòria, aquest cop a Barcelona, d'abast nacional. Les entitats criden a mobilitzar-se fins a la capital catalana des d'arreu del país. Hi ha convocada una concentració amb espelmes a Passeig de Gràcia amb Diagonal per reclamar la llibertat dels presos polítics.