L'enginyer terrassenc Ramon Carbonell renova al capdavant del Consell Social de la UPC

En el seu exténs curriculum hi destaca el seu càrrec de conseller delegat d’AUSA, empresa líder mundial que dissenya, fabrica i comercialitza vehicles industrials compactes.

Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:56h
El Govern ha nomenat aquest dimarts Ramon Carbonell president del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Ja ocupava el càrrec des del setembre del 2013 i el departament ha decidit renovar-lo. Nascut a Terrassa el 1967, Carbonell és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i MBA per ESADE Business School.

Des del setembre del 2015 és conseller delegat d'AUSA, empresa líder mundial que dissenya, fabrica i comercialitza vehicles industrials compactes per a la construcció, les ciutats, la indústria i l'agricultura, entre altres sectors. Al seu càrrec de president de l'òrgan de la UPC se li suma la vicepresidència segona de l'ACUP des del gener del 2017.

El seu currículum és molt extens i més enllà de la seva faceta com a conferenciant, docent i sobre economia, energia i empresa familiar, hi destaquen els seus càrrecs de vicepresident i conseller delegat de Copcisa Corp, grup d'empreses de construcció, serveis, concessions i d'energia; president d'AERTA i d'AERE, societats que dissenyen, tramiten, construeixen i gestionen la xarxa d'evacuació de 500 MW eòlics i que agrupa diversos operadors a la zona de la Terra Alta i de Mequinensa; d'EolicCat (Associació Eòlica de Catalunya); d'EISSL/Hidrodata, empresa d'explotació d'energia hidroelèctrica, de Factorenergia, primera companyia elèctrica independent del mercat espanyol i vicepresident de Solynova, empresa d'energia solar.

També ha estat patró fundador i president de FemCAT (Fundació Privada d'Empresaris de Catalunya), think tank que treballa en l'elaboració de propostes i en la generació d'iniciatives que ajudin al desenvolupament econòmic i social de Catalunya; vicepresident i cofundador de l'ASCEF (Associació Catalana d'Empresa Familiar); tresorer de la Fundació puntCAT; vocal del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona; membre de la Comissió Ètica del Fons d'inversió MicroBank Fons Ètic FI (Banc Social de la Caixa) i membre fundador del think tank 'Barcelona Global'.