L'Arxiu Històric de Terrassa se suma a la campanya per preservar l'1-O

S'adhereix a la campanya #Arxivemelmoment per recopilar testimonis textuals, gràfics i audiovisuals per documentar "els moments que està passant el país"

L'Arxiu demana a tots els ciutadans que fessin fotos o vídeos que facilitin la documentació.
L'Arxiu demana a tots els ciutadans que fessin fotos o vídeos que facilitin la documentació. | NacióDigital
Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:26h
L'Arxiu Històric de Terrassa vol preservar els fets que estan succeint en els darrers temps a Catalunya. No està disposat a permetre que moments històrics com el referèndum desapareguin amb el pas del temps. Per això s'ha adherit a la campanya #Arxivemelmoment, impulsada per arxius d'arreu del territori català, que pretén recopilar els testimonis textuals, gràfics i audiovisuals de qualsevol mena i naturalesa -sigui física o digital- amb l'objectiu de documentar "els moments que està passant el país".

L'Arxiu Històric demana a tots aquells ciutadans que fessin fotos o vídeos dels esdeveniments succeïts, abans, durant i després de l'1-O que facilitin la documentació. Per fer-ho, tal com informa l'entitat, s'han obert dos canals. D'una banda, la via tradicional, que permet l'entrega física en el mateix arxiu, situat al carrer del Baldrich 268. I, de l'altra, una plataforma telemàtica que permet lliurar documentació de suport digital a través d'una app que facilita Google.

Més enllà del terrassenc, hi ha desenes d'arxius que han decidit sumar-se a la campanya de l'Associació d'Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya. A nivell comarcal, ja hi formen part l'Arxiu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, els municipals de Sant Cugat del Vallès, Castellbisbal, Matadepera i Cerdanyola i l'històric de Sabadell.