L'Institut d'Estudis Ibers enceta un renovat cicle de conferències

La primera cita del curs 2017-2018 serà aquest dissabte a la Biblioteca Central de Terrassa

Redacció
12 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:43h
L'Institut d’Estudis Ibers ha decidit renovar el cicle de conferències sobre la cultura iber. El curs 2017-2018 s'apostarà per la innovació, mantenint el rigor acadèmic n'és propi. La investigació sobre el món iber és dinàmica, es va configurant a mida que avancen les troballes, l'aplicació de noves tecnologies o els estudis que en diferents camps de treball, ens apropen a la seva comprensió. Per això, l'Institut d'Estudis Ibers (IEI), després de 17 anys dedicat a la difusió de la cultura iber, ha decidit encetar una nova etapa en què incorpora les darreres tendències en R+D+I, selecciona les temàtiques dels tallers amb els punts de vista més actuals, de vegades controvertits i sempre necessaris per avançar en l'aclariment d'aquesta enigmàtica cultura.

Un dissabte de cada mes tindran lloc a la Biblioteca Central de Terrassa un seguit de conferències sobre el món iber, d'onze del matí a una del migdia, aproximadament. Són obertes a qualsevol persona interessada i gratuïtes.

Al llarg del curs, es van desgranant diferents perspectives de l'estudi iber: la llengua, la cultura, l'evolució durant els més de 600 anys que van existir... No cal inscriure's prèviament i a cada nova sessió s'ofereix als assistents que ho desitgen una exhaustiva bibliografia i algunes publicacions especialitzades. Qui vol pot fer tot el curs sencer o assistir a alguna de les seves conferències específiques. A cadascuna hi ha un espai obert per debatre.

La primera de les conferències d'aquest curs serà aquest dissabte, 14 d'octubre a les 11 del matí a la Biblioteca Central de Terrassa. Serà una introducció al món iber i anirà a càrrec d'Ignasi Puig i Montserrat Muntada.

Una dècada d'estudis

L'Institut d’Estudis Ibers va néixer el 2006 fruit de la detecció de necessitat pròpia per a l'estudi d'aquesta disciplina. L'objectiu és crear un espai lliure on es posin en valor les diverses teories i treballs relacionats amb la matèria.

El llavors cap d'estudis, Frederic Santaeulària, va ser-ne el promotor principal. Autor de diversos llibres i treballs i gran especialista, va configurar al llarg dels anys, aquest espai nou i interdisciplinar. Els seus seguidors han decidit continuar amb aquesta aposta amb la col·laboració de la Biblioteca Central de Terrassa, on hi ha tot una secció de llibres de temàtica iber, única a Catalunya i potser al món.