Exposicions, xerrades, i cursets: així serà la Fira del Món Geganter a Vacarisses

Tindrà lloc aquest proper cap de setmana i serà la primera vegada que la coorganitzen tres colles geganteres (Vacarisses, Rellinars i Ullastrell)

Portaran la batuta de l'organització les colles de Vacarisses, Ullastrell i Rellinars.
Portaran la batuta de l'organització les colles de Vacarisses, Ullastrell i Rellinars. | Juanma Peláez
Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:50h
Aquest cap de setmana, 7 i 8 d'octubre, Vacarisses acollirà la XI Fira del Món Geganter, un dels esdeveniments més esperats de la temporada en aquesta branca de la cultura popular. Aquesta edició és especial perquè és la primera vegada que 3 colles geganteres coorganitzen la Fira juntament amb l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC). A part de la colla vacarissenca, també portaran la batuta les agrupacions d'Ullastrell i Rellinars.

Un dels eixos principals de la Fira del Món Geganter sempre és l'espai dels expositors, on professionals del sector de la cultura popular i del món geganter ofereixen tot tipus de productes interessants per a les colles i pel públic assistent, majoritàriament amant de la cultura i dels gegants. En aquesta edició, el municipi vallesà acollirà una vintena de professionals, entre els quals destaquen luthiers, constructors d'imatgeria, llibreries especialitzades, artesans que treballen diferents materials per crear figures de gegants, entre d'altres. Com és habitual, l'ACGC també oferirà els productes que durant la resta de l'any es poden adquirir a la botiga online.

Música i xerrades

La música tradicional tindrà un pes important amb la participació al llarg de tot el cap de setmana de tres grups: els Ginjolers grallers, Músx i els Vitxets de Reus. Paral·lelament tindran lloc una sèrie de xerrades i col·loquis com la presentació del projecte "Gegants a l'Escola" i del llibre "Els Gegants del Vallès Occidental". Diumenge es podran veure en primera persona algunes de les figures que s'ha estrenat des de la passada edició de la Fira del Món Geganter. Una trentena de colles han rebut la invitació per participar en la presentació.

Cursets i tallers

Els cursets de formació pels membres de les colles geganteres aniran a càrrec del Cos de Monitors, que realitzarà dos tallers: el taller per geganters i un taller per portadors de gegantons. Els components del grup Vitxets de Reus dirigiran els tallers de músics (gralla i tabal) que aquest any treballaran la peça musical "Cançó dels geganters" per a tres veus de gralla i tabal de Ramon Manent Folch. Els participants podran ampliar el repertori de la seva colla amb aquesta obra. Membres de colles geganteres d'arreu del territori han sol·licitat la participació en els tallers i ja s'han cobert les places disponibles.

Punt i final al Repte de l'Alegria

També durant el cap de setmana finalitzarà un joc dedicat als menuts de les colles que es va iniciar el passat mes de juliol a través del web de Fira. Aquest joc es titula "el Repte de l'Alegria", en què la gegantona Alegria proposa una sèrie de reptes a la mainada de les colles perquè demostrin que són bons coneixedors del Món Geganter. Tots els infants que han participat o que vulguin participar, perquè el joc encara és obert, rebran un premi sorpresa i exclusiu. De moment, 25 infants repartits pel territori ja hi han participat.