Calor i núvols com a protagonistes abans d'un cap de setmana marcat pel descens de temperatures

Dijous serà el dia més calorós de la setmana i, entre divendres i dissabte, es recuperarà un ambient més propi d'aquesta època de l'any

Entre divendres i dissabte tornarà un ambient més propi de tardor.
Entre divendres i dissabte tornarà un ambient més propi de tardor. | Ana Gaona
Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:49h
L'ambient suau dels darrers dies vol continuar sent protagonista. De fet, aquest dijous serà el dia més calorós de la setmana, amb màximes que poden fregar els 30 graus -o, fins i tot, superar-los- en molts punts de Catalunya. Així doncs, el tastet d'estiu en mig de la tardor encara té una mica de recorregut.

Avui i demà es repetirà la dinàmica dels darrers dies: matí suau, amb temperatures d'entre 15 i 20 graus, i migdies amb remuntada de termòmetres. Tot i l'estabilitat meteorològica, els núvols baixos i les bories matinals també seran protagonistes. El sol predominarà, però serà difícil veure un cel absolutament clar en algun moment del dia. Són, però, núvols inofensius. 

A partir de divendres, la temperatura començarà a recular al Pirineu i durant les primeres hores del cap de setmana la baixada es farà notar al llarg i ample del territori català. No serà una baixada molt pronunciada, però servirà per situar-nos en un ambient més propi d'aquesta època de l'any i no tant de finals d'estiu.

Un canvi, en general, d'entre 2 i 5 graus. Creixeran les nuvolades i, segons indiquen els mapes, de pluja n'hi haurà més aviat poca. Els ruixats seran molt puntuals i escassos.