Neix a Terrassa un grup d'advocats voluntaris contra el setge de l'Estat a l'1-O

+Drets Humans pretén defensar la democràcia i els "drets i llibertats" dels ciutadans | L'entitat segueix les petjades de Drets, però assessorarà en un àmbit més comarcal

Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:21h
Neix a Terrassa un grup d'advocats voluntaris que pretén assessorar i donar un cop de mà en qüestions relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre. L'entitat, +Drets Humans, neix sota l'ala de la Comissió de Drets Humans de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa i pretén defensar la democràcia i reivindicar "el respecte als drets i llibertats" davant la situació d'incertesa que viu Catalunya en aquests moments.

Segons ha detallat a LaTorre Bet Planas, una de les impulsores del projecte, encara hi ha molta gent que "no té prou informació sobre el seu dret de defensa i sobre què implica o què deixa d'implicar participar en el referèndum". +Drets Humans vol, doncs, aixoplugar qualsevol ciutadà que vulgui votar, "voti sí o voti no", o que es trobi amb alguna incidència relacionada amb l'1-O. "Davant els fets que s'estan succeint a Catalunya últimament, nosaltres volem defensar els drets fonamentals de les persones, al marge de la seva ideologia", detalla.

Planas explica que l'entitat, formada per diversos advocats voluntaris, seguirà les petjades de Drets, però ho farà en un "àmbit més comarcal o, fins i tot, local". De fet, els diferents membres que conformen l'equip de treball s'han coordinat per situar-se diumenge vinent en diversos punts de votació de Terrassa, Sant Cugat, Viladecavalls, Matadepera, Vacarisses, Castellbisbal, Rellinars i Ullastrell.

A partir d'avui, el projecte ha activat un telèfon mòbil (666 127 667) i una adreça de correu electrònic (mesdretshumans@gmail.com) per posar-se a disposició de "qualsevol ciutadà que tingui dubtes o es trobi en una situació d'incertesa".