El retrat de l'esport terrassenc durant la postguerra, a l'Arxiu Comarcal

Aquest divendres s'inaugura l'exposició "Joan Biarnés, esperar, enquadrar i disparar (1953-1969)" sobre l'ambient esportiu que es respirava a Terrassa al llarg de les dècades dels cinquanta i els seixanta

Joan Biarnés va captar moments històrics de l'esport a Terrassa.
Joan Biarnés va captar moments històrics de l'esport a Terrassa. | Joan Biarnés
Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:39h
En plena postguerra, l'esport va quedar en segon terme i els clubs esportius va iniciar un procés de reconstrucció. L'ambient esportiu d'aquella època transpirava un ambient i un sentit propi que el fotoperiodista Josep Biarnés va saber captar a la perfecció.

Aquest divendres, 29 de setembre, l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental obre les portes de la mostra "Joan Biarnés, esperar, enquadrar i disparar (1953-1969)", una exposició fotogràfica sobre l'esport terrassenc. Es podrà visitar fins al 30 d'octubre.

L'exposició no és només de fotografies, va molt més enllà. Vol mostrar l'ambient esportiu a Terrassa en uns anys en què es torna a engegar la maquinària per popularitzar l'esport. Amb les instantànies de Biarnés es pot veure com eren els camps esportius, les condicions amb què es jugava, quin públic assistia a les competicions i per descomptat, els protagonistes: els esportistes.

Amb aquesta exposició, segons informen els propis organitzadors, l'Arxiu de Terrassa i comarcal del Vallès Occidental vol agrair la donació que la família Biarnés Florensa va fer del fons fotogràfic de Joan Biarnés a l'Ajuntament de Terrassa i especialment difondre i donar a conèixer la riquesa de les imatges que el formen.