La Fura dels Baus i Prodis inauguren el 10è Festival TNT de Terrassa

La Plaça Nova serà testimoni de luxe de l'espectacle aeri Dreams, que la companyia farà amb la col·laboració de Prodis | El desè aniversari del festival comptarà amb més dies, més funcions, més aforament i més espais

L'espectacle 'Dreams' de la Fura dels Baus obrirà la desena edició del TNT
L'espectacle 'Dreams' de la Fura dels Baus obrirà la desena edició del TNT | TNT
Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat el 27 de setembre a les 11:44h
El festival de creació contemporània Terrassa Noves Tendències compleix 10 anys. Serà avui, a partir d'un quart de nou del vespre, quan es donarà el tret de sortida a una nova edició del TNT, que arriba amb més força que mai. Enguany el festival s'allarga un dia i hi haurà actuacions fins diumenge. Fins a l'1 d'octubre, els carrers, teatres i espais culturals de la capital vallesana seran testimonis de luxe d'immenses dosis d'innovació i creació. Arts escèniques i noves dramatúrgies en estat pur.

El TNT 2017 també creix en funcions, aforament i espais. Concretament, la programació dels pròxims cinc dies la nodriran 35 companyies, de les quals cinc són de Terrassa, i 37 espectacles en 23 zones diferents d'arreu de la ciutat. S'hi podran veure tres produccions internacionals, 13 coproduccions, 15 estrenes catalanes i dues d'àmbit estatal.

Un certamen tan carregat de novetats com el d'enguany estava gairebé obligat a trencar motlles des de l'inici. I així serà. TNT treu per primera vegada l'espectacle inaugural al carrer i l'ofereix obert al públic, gratuït. A més, però, no ho farà de qualsevol manera. Gairebé una cinquantena de persones de Prodis (entre usuaris i membres del personal) seran els encarregats d'obrir el festival. Ho faran de la mà de la Fura dels Baus, que oferirà el seu impressionant espectacle aeri Dreams. Serà a la Plaça Nova i es constituirà una immensa xarxa humana que pretén emergir com a símbol de la cooperació i el treball en equip de les persones amb discapacitat.

També hi haurà menú cultural pels més petits de la casa amb el TNT Kids, que arriba a la seva segona edició i també creix respecte a l'any passat. Compta amb 5 propostes escèniques d'alta qualitat pensades especialment per als més petits: Terra de Gegants -la primera coproducció infantil del Festival TNT-, La gran tempesta i De Peluix d'Efimer Produccions; Lost Dog de Cal y Canto Teatro, i La feria de los inventos de Civi-Civiac.