El PP alerta l'Ajuntament que la seva «inacció» davant l'1-O pot tenir conseqüències penals

Gabriel Turmo ha presentat una denúncia administrativa davant les accions de "promoció i propaganda d'un referèndum il·legal" | El president del PP a Terrassa adverteix que si el govern municipal no retira els cartells i pancartes estaria "cometent una il·legalitat"

Sergi Ambudio
26 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:54h
Gabriel Turmo, president del PP Terrassa, en una imatge d'arxiu.
Gabriel Turmo, president del PP Terrassa, en una imatge d'arxiu. | Isaac Meler
El president del Partit Popular de Terrassa, Gabriel Turmo, ha presentat un recurs administratiu per denunciar la "inacció" del govern municipal de Terrassa davant l'enganxada de propaganda d'un referèndum "il·legal" en espais públics. Unes accions prohibides pel Tribunal Constitucional i perseguides per la Fiscalia. D'aquesta manera, Turmo s'assegura que el consistori té constància oficial dels fets i alerta que, si no actuen en el decurs dels pròxims dies, tot plegat podria tenir conseqüències penals. La denúncia administrativa és el primer pas i permet tenir fonaments jurídics per denunciar-ho als jutjats.

"Aquesta passivitat podria acabar determinant algun tipus de responsabilitat penal per algun responsable polític", adverteix. El dirigent popular no descarta la via judicial si l'executiu de Ballart "continua de braços plegats". "Sense aquesta acció administrativa, els dirigents municipals podrien dir que no han vist res pels carrers, però el meu recurs ho formalitza i, per tant, podrien incórrer en diverses il·licituds", detalla a LaTorre.

Turmo denuncia que la propaganda de l'1-O no només vulnera la legalitat perquè anima a participar en un referèndum suspès, sinó perquè també gira l'esquena a les pròpies ordenances municipals de l'Ajuntament de Terrassa. "Estan empaperant mobiliari urbà, monuments locals, parets i fanals... això no està permès", etziba. Segons el líder popular a la cocapital vallesana, advocat de professió, aquestes accions són constitutives d'una infracció administrativa i, en funció de la quantitat econòmica que representin els "danys", també penal.