ANC i Òmnium faran 300 actes i una «encartellada massiva» en la Marató per la Democràcia

Aquesta jornada tindrà lloc diumenge, mentre que les entitats donaran per acabada la protesta davant el TSJC aquest divendres amb un acte "festiu" | A Terrassa, la Marató per la Democràcia començarà a les 11 del matí davant del Mercat de la Independència, al raval de Montserrat

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en una imatge recent.
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en una imatge recent. | Josep Maria Montaner
Redacció
22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:28h
Òmnium Cultural i l'ANC organitzen per aquest diumenge la "Marató per la Democràcia", una jornada que pretén ser "festiva, transversal i participativa" i en resposta als "assalts a les institucions catalanes i els atacs a la llibertat d'expressió", segons explica Òmnium en un comunicat. D'aquesta manera, juntament amb entitats culturals, esportives, socials i de lleure, impulsaran més de 300 activitats en places de diversos municipis catalans que acabarà amb una "encartellada massiva".

A Terrassa, la "Marató per la Democràcia" començarà a les 11 del matí al davant del Mercat de la Independència, al raval de Montserrat. Els grallers de Terrassa posaran música a una trobada festiva que anirà en cercavila fins al Torrent de les bruixes a Vallparadís. Durant el recorregut s'aprofitarà per tornar a omplir els carrers de Terrassa de cartells per defensar el referèndum de l'1 d'octubre. La cercavila passarà per Raval, Sant Pere, Nou de Sant Pere, Creu Gran, pont de Sant Pere fins al parc de Vallparadís.
 
Un cop arribats al parc, a les 12 del migdia, tots aquells que ho vulguin poden sumar-se a l'acte central de campanya organitzat per Òmnium Cultural a la nostra ciutat. Un acte sota el títol "En defensa de la Democràcia!" on Òmnium porta fins a la nostra ciutat a Jordi Cuixart, president de l'entitat, Bel Olid, escriptora i traductora i a Arcadi Espada, activista i economista.

Acte central a la plaça Universitat de Barcelona

L'entitat sobiranista explica que als espais de la "Marató per la Democràcia" hi haurà materials, impressores i pintura per dissenyar "els cartells del referèndum" i crear "material de campanya per defensar" l'1-O, com ara pancartes, murals, xapes i lones. L'acte central serà a Barcelona, a la plaça Universitat, a partir de les 10 del matí i hi intervindrà el president de l'entitat, Jordi Cuixart.

Pel que fa a la concentració davant el TSJC, aquesta s'acabarà aquest divendres a la tarda, després que hagin quedat en llibertat els detinguts per l'organització del referèndum de l'1-O. El president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha donat per acabada la protesta i ha convocat els manifestants a un darrer acte "festiu" en aquell mateix punt del passeig Lluís Companys de Barcelona a les 18 h.

Sánchez ha considerat "una gran notícia" que els detinguts ja no estiguin a les dependències policials ni judicials i ha celebrat que "siguin lliures de nou". A més, ha volgut "agrair" als que durant dos dies s'han manifestat en protesta per les detencions i, sobretot, el seu comportament. "S'ha posat el llistó del civisme on ens agrada, sense incidents i amb concentracions festives. I s'ha demostrat que quan la ciutadania és convocada, mai falla. I estem convençuts que d'ara al 1-O no fallaran tampoc", ha conclòs Sánchez.