VÍDEO Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola: «La Fiscalia no està legitimada per actuar»

Afirma que no s'arronsarà davant "l'estratègia de la por" de l'Estat

Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola, en el vídeo institucional
Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola, en el vídeo institucional | Ajuntament de Cerdanyola
Redacció
22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:52h

L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola), ha emès un vídeocomunicat en què manté ferma la seva decisió de no declarar dilluns davant del jutge en relació al decret per a la cessió d'espais per l'1-O. En el vídeo, enregistrat al despatx de l'alcalde i amb una fotografia de Salvador Allende sobre la taula, Escolà assegura que no anirà a la cita en considerar que la Fiscalia no està legitimada per actuar contra el procés.

"Aquesta Fiscalia no està legitimada per actuar contra una decisió sobirana del Parlament de Catalunya, no aniré a declarar voluntàriament", explica Escolà. "Davant l’actual situació d’estat d’excepció, amb actuacions que persegueixen vulnerar l’autogovern de Catalunya i els drets i llibertats de la ciutadania, com alcalde el meu compromís és al costat del mandat majoritari i popular del poble", afegeix.

"L’1 d’octubre ens veiem a les urnes", conclou Escolà. L'alcalde de Cerdanyola està citat el mateix dia que ho ha de fer l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ICV), que ha confirmat que acudirà al jutjat de Cerdanyola. Qui com Escolà s'ha negat a declarar ha estat l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que ho havia de fer el 20 de setembre.