La UPC i Càritas Diocesana de Terrassa signen un conveni per atendre la salut visual de persones sense recursos

El document de col·laboració es rubricarà el proper dimarts

El conveni permetrà atendre persones sense recursos.
El conveni permetrà atendre persones sense recursos. | UPC
Redacció
23 de setembre del 2017
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Càritas Diocesana de Terrassa, i la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) signaran el dia 26 de setembre un conveni de col·laboració a través del qual els tècnics assistencials de Càritas de les poblacions adscrites a la Diòcesi de Terrassa derivaran persones necessitades d’atenció a la seva salut visual al Centre Universitari de la Visió (CUV)

A l’auditori Joan Salvadó de la FOOT, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Enric Fossas; el secretari general de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols, signaran un conveni de col·laboració, en presència del degà de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) Joan Gispets, i la directora del Centre Universitari de la Visió, Núria Tomàs. Gràcies a aquest acord, persones amb problemes de salut visual i  sense recursos econòmics de les poblacions adscrites a la Diòcesi de Terrassa rebran atenció sanitària i professional al Centre Universitari de la Visió (CUV).

Aquest conveni s’estén a  les delegacions de Càritas Diocesana de les  54 poblacions integrades a les comarques del Vallès Occidental  i del Vallès Oriental, que apleguen una població aproximada de 1.300.000 persones.

Des l’any de la seva inauguració (2008), el Centre Universitari de la Visió (CUV) de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) ha atès prop de 26.000 pacients, la meitat dels quals són persones sense recursos econòmics procedents de serveis socials d’Ajuntaments i d’entitats socials d’arreu de Catalunya. Molts d’aquests pacients surten del CUV amb ulleres o lents oftàlmiques, que aporten de manera desinteressada empreses del sector. Els pacients són atesos per estudiants de la FOOT que, supervisats pels seus professors, realitzen les seves pràctiques clíniques obligatòries. Aquest sistema docent i assistencial és pioner a Europa i que recentment ha estat guardonat amb la Distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària, i involucra a l’Administració, la Universitat, el sector empresarial i més de 60  entitats de tot Catalunya, com ara Càritas Diocesana de Terrassa.

Càritas Diocesana  i la Universitat Politècnica de Catalunya també col·laboren a la iniciativa "Universitats amb cor".