El govern de Terrassa ajorna l'activitat municipal per defensar les institucions catalanes

El govern liderat per Jordi Ballart escolta la petició de PDECat, ERC-MES i TeC i suspèn les reunions d'avui i demà per permetre que els regidors es puguin mobilitzar

Albert Prieto
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:33h
El govern de Terrassa ha decidit fer cas a la demanda del PDECat, ERC-MES i TeC i aturar l'activitat municipal, per tal que els regidors que ho desitgin puguin mobilitzar-se en la defensa de l'autogovern de Catalunya i la democràcia. Així, s'han desconvocat les reunions de les comissions informatives previstes per aquesta tarda i demà.

Davant dels fets succeïts tant aquest matí, amb l’escorcoll de diverses seus del Govern de la Generalitat de Catalunya i les detencions practicades, com els del dia d’ahir a la ciutat egarenca, el govern municipal de Terrassa ha manifestat el seu "ferm suport a les institucions catalanes", i ha rebutjat "enèrgicament la violència, la repressió i la intervenció a les institucions catalanes". També ha sortit a "defensar amb tota fermesa els valors de la democràcia".

Per al govern municipal, "la resolució d’aquest conflicte polític i social ha de passar obligatòriament pel diàleg", segons ha explicat en un comunicat. "Les actuacions policials a diferents edificis institucionals, empreses i domicilis particulars de càrrecs del Govern de la Generalitat i altres ens públics no fan més que entorpir-ne la resolució. La utilització del dret penal i, de forma especial, la vulneració del respecte al domicili de les persones i l’atemptat a la pròpia llibertat de mandataris públics elegits democràticament, suposa traspassar una línia vermella de manera totalment inadmissible en una democràcia del segle XXI que s’aixopluga sota un presumpte Estat de Dret".

En aquest sentit, el govern municipal de Terrassa ha fet una crida "a la responsabilitat" i ha emplaçat el govern espanyol a cessar en "la utilització arbitrària de les institucions judicials i d’ordre públic", al temps que demana "que un diàleg urgent i responsable sigui l’eina per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya".