L'escorcoll a Unipost de Terrassa activa els actes de resistència

La comitiva judicial ha accedit a l'empresa on la Guàrdia Civil assegura haver trobat notificacions de les meses del referèndum després de quasi tres hores de bloqueig i dotze de protestes .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 42px; line-height: 44px; }

Guàrdies civils i mossos protegint la seu d'Unipost a Terrassa
Guàrdies civils i mossos protegint la seu d'Unipost a Terrassa | Albert Prieto
Albert Segura / Albert Prieto / Isaac Meler
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:00h
L'escorcoll a Unipost de Terrassa ha activat els actes de resistència camí del referèndum. I és que centenars de persones han bloquejat durant quasi tres hores l'accés de la comitiva judicial a la seu de l'empresa de missatgeria. En conjunt, han estat quasi catorze hores d'operació policial i de protestes contra la presència de la Guàrdia Civil a la recerca de documentació relacionada amb l'1 d'octubre.

La comitiva judicial ha aconseguit entrar, després de quasi tres hores de bloqueig, a la seu d'Unipost de Terrassa on la Guàrdia Civil assegura haver localitzat notificacions censals del referèndum. El secretari judicial ha arribat a mitja tarda a l'empresa de missatgeria acompanyat dels Mossos d'Esquadra però unes 200 persones s'han assegut al terra bloquejant-ne l'accés.

Finalment, i després de diversos avisos, els Mossos han començat a actuar. Concretament, han desallotjat la trentena de persones que hi havia a l'extrem nord del carrer. El secretari judicial –encaputxat- ha pogut entrar a l'empresa entre protestes. Ha entrat després que el jutjat número 3 de Terrassa ha autoritzat la intervenció de tots els sobres "sospitosos" i a obrir-ne un en seu judicial aquest mateix dimarts.

Vint minuts després, cap a les vuit del vespre, la comitiva judicial ha sortit d'Unipost amb dificultats. Alguns manifestants s'han assegut davant de les furgonetes de la BRIMO i ARRO, i al moment havien de ser retirats pels agents, alentint la sortida del lloc. A més a més, el carrer per on han marxat estava en obres, cosa que ha obligat la policia a retirar tanques i superar forats al paviment amb els vehicles. Després de mitja hora jugant al gat i a la rata, els Mossos s'han anat obrint pas pels carrers pròxims a la Rambla d'Ègara.
 

Resistència passiva per impedir l'accés de la comitiva judicial. Foto: Albert Prieto


Escorcoll sense ordre judicial

L'arribada del secretari era necessària per tal de regularitzar l'escorcoll de la Guàrdia Civil que incialment ha entrat a Unipost sense ordre judicial. L'institut armat assegura que hi ha localitzat notificacions de les meses de l'1-O. El cos armat ha confiscat centenars de sobres embalats i emmagatzemats en caixes.

Al davant de la nau, des de primera hora s'hi havien concentrat desenes de persones amb estelades. Cantaven cantat L'Estaca i Els Segadors i han dipositat clavells als vehicles de l'institut armat. El vicedegà del Col·legi d'Advocats de Terrasa, Jaume Salés Vernet, ha denunciat que la Guàrdia Civil ha entrat a l'empresa sense una ordre judicial i que s'han comès irregularitats flagrants. També ha explicat que els agents estaven mirant els sobres a contrallum per esbrinar-ne el contingut.

Mentrestant, segons ha pogut saber NacióDigital, almenys dos agents de paisà de la Guàrdia Civil s'han presentat a l'oficina d'Unipost a Manresa. D'allà se n'han endut diverses caixes però, de moment, no n'ha transcendit el seu contingut.
 

Moment quan la comitiva judicial ha pogut entrar a Unipost de Terrassa. Foto: Albert Prieto


A continuació, vídeos de la protesta.





 

Els manifestants bloquegen l'accés al secretari judicial Foto: Albert Prieto


També s'han presentat a l'Hospitalet

De matinada, agents de la Guàrdia Civil, sense anar uniformats -només els identificava un peto- i amb cotxes no logotipats, ja s'havien presentat a l'empresa privada de missatgeria Unipost, al carrer Pablo Iglesias de l'Hospitalet de Llobregat. Els agents han arribat a quarts de cinc del matí i n'han marxat poc abans de les nou del matí sense endur-se res. Fins al lloc, també s'hi ha desplaçat la secretària primera de la Mesa del Parlament i membre de Junts pel Sí, Anna Simó.

En un primer moment, a l'Hospitalet, han estat escorcollant les furgonetes de la firma que sortien de la nau i més tard han entrat a dins les instal·lacions. Poc després de les nou del matí n'han sortit aparentment amb les mans buides.
 
La Guàrdia Civil ha intensificat en els últims dies els escorcolls relacionats amb material del referèndum. Aquest dilluns van intervenir uns 100.000 díptics de publicitat de l'1-O a una empresa de Sabadell. Es tractava de material de campanya amb el timbret de la Generalitat en què s'hi podia veure la imatge de les vies bifurcant-se, amb un cantó en català i l'altre en castellà.

Aquest cap de setmana, la Guardia Civil també va confiscar 1,3 milions de cartells, díptics i fulletons de promoció del referèndum en una empresa de distribució de publicitat situada a Montcada i Reixac. Concretament, es van endur cartells de la Generalitat promocionant el referèndum, de la CUP i material que cridava a votar a favor del "sí".
 

Concentració per protestar contra l'escorcoll de la Guàrdia Civil a Terrassa Foto: Albert Prieto

 

Un agent de paisà, a l'empresa Unipost de l'Hospitalet de Llobregat. Foto: ACN