La Policia Local de Rubí accepta actuar contra l'1-O

L'Ajuntament ha confirmat que els agents, com a membres d'una "policia judicial", han d'acatar les instruccions de la Fiscalia | Diumenge al vespre van requisar cartells i material de propaganda a diversos membres de la CUP

Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:59h
El setge de la policia contra tot allò que tingui una mínima relació amb el referèndum d'autodeterminació és cada dia més intens. En la darrera setmana, la Guàrdia Civil, la Guàrdia Urbana i la Policia Local de diversos municipis han confiscat tot tipus de material de promoció de l'1-O, han identificat militants i simpatitzants dels partits i les entitats independentistes per fer campanya i, fins i tot, ahir es va detenir una persona a Barcelona.

Res ha canviat aquesta setmana. A primera hora d'aquest dilluns, la Guàrdia Civil confiscava uns 100.000 cartells d'una empresa de Sabadell. Els diferents cossos policials actuen sota les ordres de la Fiscalia, que els hi exigeix impedir, de totes totes, el referèndum del primer d'octubre i requisar les urnes i tota la resta de material electoral. Els Mossos d'Esquadra, però, encara no han fet cap actuació d'aquesta índole.

En aquest context, tal com avança el portal Rubítv.cat, la Policia Local de Rubí ha decidit acatar les instruccions del Ministeri fiscal i actuar contra l'1-O. Segons apunta el mitjà, els agents van rebre la instrucció la setmana passada i, en les seves funcions de "policia judicial", té la intenció de donar-ne compliment. Aquesta condició, sempre segons Rubí TV, permetria al cos municipal entrar en els col·legis electorals que habiliti la Generalitat per tal d'aturar el referèndum, suspès pel Tribunal Constitucional.

Confiscacions de cartells, galledes i una escombra

Diumenge al vespre agents de la Policia Local van requisar propaganda electoral a diversos membres de la Candidatura d'Unitat Popular a Rubí. Els fets van tenir lloc prop de la plaça Anselm Clavé. Els cupaires estaven enganxant cartells i els agents els van aturar i van identificar una persona.