Eugeni López, nou responsable de la secció de natació del CN Terrassa

Anton Fíguls també s'incorpora a l'equip tècnic

Anton Fíguls i Eugeni López,noves incorporacions al CN Terrassa.
Anton Fíguls i Eugeni López,noves incorporacions al CN Terrassa. | CN Terrassa
Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:19h
Eugeni López serà el nou responsable de la secció de natació del CN Terrassa i entrenador del primer equip. El tècnic, de 46 anys, pren així el relleu de Miguel Vázquez al capdavant d’una de les seccions fundacionals de l’entitat. La nova estructura tècnica de la secció incorporarà un segon nom, Anton Fíguls, que aportarà la seva experiència i coneixement metodològic en matèria de sistemes d’entrenament i desenvoluparà tasques formatives adreçades a la resta de tècnics de la secció. Es tracta de dues figures qualificades que, a més, presenten com a valor afegit la seva vinculació amb el club, un tret que ha estat determinant en la seva elecció.
  
Tot i haver nascut a Barcelona, Eugeni López va formar-se com a nedador al CN Terrassa, club per al qual va competir durant tretze anys. La seva trajectòria com a entrenador s’ha desenvolupat, bàsicament, en tres clubs: CN L’Hospitalet, on va romandre sis temporades (1991-1998); CN Sant Andreu, entitat en què va treballar nou temporades (1998-2007); i CN Sabadell, club en què va militar nou temporades més (2007-2016). D’entre els seus èxits professionals, destaquen els cinc títols estatals per equips en categoria absoluta masculina amb el CN Sabadell. També ha estat campió d’Espanya infantil i júnior masculí per equips.
 
López ha exercit d’entrenador de diversos nedadors internacionals, com ara Damian Blaum, Esther Núñez, Marc Vivas, Joan Casanovas o el medallista paralímpic Óscar Salguero, i ha participat en la formació en categories inferiors de nedadors com Alan Cabello, Juan Miguel Rando, M. Àngels Bardina, Mireia Garcia o Brenton Cabello. El 2013 va rebre el Trofeu José Luis Hoyos com a millor entrenador de categories d’edats per l’Asociación Española de Técnicos de Natación (AETN) i el 2015 va ser guardonat per la Federació Catalana de Natació per la seva trajectòria com a tècnic de natació. Així mateix, ha treballat com a entrenador assistent de noms tan reconeguts com Fred Vergnoux, preparador de Mireia Belmonte, Albert Tubella, Michael Piper o José Antonio del Castillo.
 
Experiència i coneixement metodològic
 
L’altra incorporació a l’estructura tècnica de la secció de natació és Anton Fíguls, un professional amb una llarga experiència en metodologia científica i sistemes d’entrenament, que desenvoluparà també una funció formativa respecte la resta de tècnics de la secció.
 
Fíguls, de 60 anys, és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport per l’INEFC de Barcelona amb mestria de natació i és entrenador superior de natació i waterpolo. Com a docent, exerceix de professor a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i d’Esports a la Universitat Ramon Llull. Quant a la seva trajectòria dins l’esport professional, sobresurt la seva presència en cinc Jocs Olímpics com a preparador físic de la selecció espanyola absoluta masculina d’hoquei (Atlanta 1996, Sydney 2000, Atenes 2004, Pequín 2008 i Londres 2012). També ha treballat com a preparador físic del primer equip de l’Atlètic Terrassa Hockey Club entre el 1986 i el 2017 i va ser entrenador del primer equip de waterpolo del CN Sabadell (1982-1984) i del CN Molins de Rei (1984-1986).