Terrassa en Comú participarà en la «mobilització» de l'1-O

El portaveu dels "comuns" a l'Ajuntament de Terrassa, Xavi Matilla, ha confirmat a LaTorre que anirà a votar el proper 1 d'octubre | Els regidors i militants de TeC tindran llibertat per escollir si participen o no en el referèndum

Xavi Matilla, portaveu de Terrassa en Comú, en una imatge d'arxiu.
Xavi Matilla, portaveu de Terrassa en Comú, en una imatge d'arxiu. | Joaquim Albalate
Sergi Ambudio
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:00h
Terrassa en Comú es fa seva la decisió de les bases del partit a nivell nacional i participarà en el referèndum convocat pel Govern de la Generalitat. Els "comuns" faran una crida a la participació en el que ells segueixen considerant una "mobilització". Així ho ha confirmat a LaTorre el portaveu de la formació a l'Ajuntament, Xavi Matilla, qui també ha assegurat que ell anirà a votar l'1-O.
 
El cap de files de TeC, però, ha deixat clar que el seu grup no formarà part de la campanya que han engegat aquesta matinada els partits i les entitats independentistes perquè no conceben la votació del proper 1 d'octubre de la mateixa manera. "No compartim full de ruta i, conseqüentment, no compartim lògica de campanya", explica Matilla. Les bases de Catalunya en Comú, diu, han estat clares amb el seu posicionament i el grup municipal se'n considera partícip. Ara bé, defensaran la diversitat interna de la formació i, per aquest motiu, els regidors i militants "comuns" tindran llibertat per decidir si hi participen o no. Reivindicaran el dret a decidir sense apostar concretament per cap opció de vot. Alhora, però, respectaran aquells que no vulguin formar-ne part perquè no se senten atrets per una jornada vinculada a un full de ruta que no comparteixen.

Una mobilització contra el PP i a favor del dret a decidir

"Concevem el proper 1 d'octubre com una mobilització important en contra del principal culpable d'aquesta situació des de l'inici, el Partit Popular i les seves polítiques repressives, i a favor de la majoria social catalana que vol defensar el seu dret a decidir", detalla Matilla en aquest mateix diari.

El portaveu considera que l'1-O és una bona oportunitat per corregir tot allò que des de Junts pel Sí s'ha fet malament des de l'inici de la legislatura. L'exemple més proper és, segons Matilla, el darrer Ple viscut al Parlament, el qual va servir per aprovar, entre altres coses, la llei que aixopluga el referèndum i tirar endavant el marc legal d'una futura república catalana. "Es van fer malament les coses llavors, però ja fa temps que és així. Van pactar un full de ruta que per compromisos i tempos s'ha acabat veient que no era adequat, anades i vingudes constants i es van donar per bons objectius que anaven molt més enllà del dret a decidir", critica.

El líder dels "comuns" a la capital vallesana posa en dubte que el resultat que sorgeixi de les urnes acabi sent vinculant. "De totes maneres, qui sí que ho cregui, que ho expliqui... aquest és el gran misteri ara per ara", etziba.