Més de 200 propostes ciutadanes opten a formar part del Pla d'Acció 2018 de l'Ajuntament

Més d'un centenar s'han quedat fora de la fase de recollida de suports per ser "incorrectes, confuses o referir-se a accions ja contemplades" | Des d'aquest dilluns i fins al 22 d'octubre, els veïns de Terrassa podran donar suport a les diferents iniciatives

Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:06h
Un total 208 propostes de la ciutadania passaran a la fase de recollida de suports en el procés de participació per a l'elaboració del Pla d'Acció Municipal (PAM) 2018 de l'Ajuntament de Terrassa. L'alcalde, Jordi Ballart, ha signat avui un decret sobre la relació de propostes aprovades i rebutjades, que abans va passar per les mans de la Junta de Govern i la comissió ciutadana de seguiment del procés, formada per representants dels grups polítics, dels districtes i de les entitats.

N'hi ha 117 que no han passat el tall. Segons informa el consistori, han estat rebutjades per ser "inconcretes, confuses o bé per referir-se a actuacions que ja estan planificades o programades per l'administració local.

El procés de participació per a l'elaboració del PAM 2018 va arrencar el passat 29 de maig amb l'inici de la fase de presentació de propostes. Fins al 30 de juny es van recollir un total de 493 propostes, de les quals els serveis tècnics van rebutjar inicialment 165 perquè no s'ajustaven a la legalitat, depassaven les competències municipals o no podien dur-se a terme durant un exercici pressupostari. Les 328 restants les va analitzar la comissió tècnica del procés i en va trobar tres que tampoc complien aquests criteris de les bases. Finalment, la comissió tècnica va proposar que 208, poc més del 60% de la tria inicial, passessin a la fase de recollida de suports, en un informe aprovat per la Junta de Govern Local.

Com funcionarà el procés?

A partir de dilluns, 18 de setembre, i fins al 22 d’octubre, es podrà consultar la relació de propostes acceptades i rebutjades i es podran expressar els suports a la plataforma participa.terrassa.cat. També hi ha l’opció de fer-ho presencialment del 18 de setembre al 20 d’octubre, presentant el DNI o document equivalent. L’atenció presencial es farà a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de plaça Didó en l’horari habitual, als centres cívics de 16 a 20 h i en diferents punts dels barris de Les Fonts, Can Palet de Vista Alegre i Can Gonteres, amb calendari encara per determinar.

En aquesta fase de recollida de suports, hi podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Terrassa, podent donar suport a un màxim de tres propostes diferents. La Junta de Govern incorporarà al PAM 2018 les propostes que hagin aconseguit més suports, argumentant degudament la seva decisió.