Terrassa posa fil a l'agulla per ser reconeguda com a «ciutat del cinema» per la UNESCO

Dilluns es presentarà oficialment la candidatura amb la qual la ciutat afrontarà la fase final del procés de selecció

Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:33h
Terrassa i el cinema sempre han anat de bracet. L'arrelament del setè art a la ciutat és històric i l'Ajuntament vol que aquesta realitat sigui reconeguda a nivell internacional. El Cinema Catalunya acollirà dilluns, a partir de les set de la tarda, la presentació popular de la candidatura municipal per formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en l'apartat FÍLMIC, com ja ho són Roma, Sidney o Bradford entre d'altres.

Terrassa va superar la primera fase del procés de selecció al juliol i encara ara la recta final per aconseguir el reconeixement internacional. Els organitzadors de la trobada a l'emblemàtic local de cinema del carrer Sant Pere volen que l'esperit cinèfil dels terrassencs i terrassenques traspassi fronteres. 

La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament i la 'Taula Local de l'Audiovisual' de Terrassa, vol presentar a tots els egarencs una candidatura que aposta pel sector audiovisual i les oportunitats culturals i professionals que aquest ofereix a la ciutadania, així com fomentant els valors que la UNESCO abandera, i alhora, millorar el posicionament internacional de la marca 'Terrassa'. La presentació anirà a càrrec de l'alcalde, Jordi Ballart.

L'acte estarà vertebrat per diferents projeccions. S'estrenarà el curtmetratge "Una vida de cinema a Terrassa", dirigit per l'Antoni Verdaguer i rodat aquest estiu a la ciutat. També es projectarà del vídeo promocional creat per a la candidatura. Per últim, els assistents podran veure el film "Mare Nostrum", patrocinat per la UNESCO i que és obra de la directora Michelle Brun, graduada de l'ESCAC, i el director Stefan Haupt.