Cs demana a Ballart que acati les sentències del TC i no destini recursos a l'1-O

La formació taronja ha registrat una formació formal a l'Ajuntament i ha anunciat que presentarà un recurs d’impugnació al decret de suport al referèndum

Javier González (Ciutadans) intervenint al ple municipal de Terrassa.
Javier González (Ciutadans) intervenint al ple municipal de Terrassa. | Joaquim Albalate
Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:53h
El grup municipal de Ciutadans a Terrassa ha registrat a l'Ajuntament una petició formal demanant a l'alcalde, Jordi Ballart, i el seu equip de govern que no destinin recursos "de tots els ciutadans" a fer publicitat del referèndum d'autodeterminació convocat pel Parlament de Catalunya el proper 1 d'octubre.

La formació taronja insta el consistori a protegir els funcionaris i acatar les sentències del Tribunal Constitucional, que ja ha suspès la llei del referèndum i la seva convocatòria. El portaveu del grup, Javier González, ha demanat que no es facin servir espais públics del municipi per fer "propaganda" d'una votació "il·legal".

"A Ciutadans considerem que els alcaldes catalans tenen el deure i la responsabilitat d'evitar que els seus ajuntaments participin de l'1 d'octubre", ha defensat González després de recordar que el partit liberal ha reclamat als municipis on té representació un informe jurídic als secretaris dels ajuntaments sobre la viabilitat de l'1-O.

El portaveu, a més, ha explicat que Cs Terrassa seguirà les petjades dels grups de la formació en altres ciutats i pobles de Catalunya i que, per tant, també presentarà un recurs d'impugnació al decret d'alcaldia de suport a les lleis "separatistes per afavorir un referèndum que no es farà".