Un equip d'estudiants de la UPC Terrassa s'enfronta a les millors universitats del món a Moscou

Són cinc estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audivisual de Terrassa (ESEIAAT) i representen Catalunya en un certamen internacional sobre visió artificial

Els cinc representants de l'ESEIAAT a la Plaça Roja de Moscou.
Els cinc representants de l'ESEIAAT a la Plaça Roja de Moscou. | UPC Terrassa
Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:22h
Cinc estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audivisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han viatjat  a Moscou per participar en el concurs VisionHack que organitza la National University of Science and Technology MISiS (Moscou, Rússia). Des d'ahir i fins demà dimecres, els alumnes de la Politècnica hauran de resoldre un repte relacionat amb la visió artificial aplicada a la conducció autònoma. La seva proposta  competirà amb equips d’universitats nord-americanes, europees i asiàtiques.

Són en Carles Fernández, Boyan Naydenov, Sebastià Ramon, Pep Rodeja i la Cristina Uroz. Tots ells estudien diferents enginyeries de les àrees aeroespacial, robòtica, industrial, disseny industrial i audiovisual. Formen, per tant, un equip multidisciplinari que intentarà resoldre, de la manera més efectiva possible, el repte tecnològic proposat pels organitzadors del concurs.

En cas d'imposar-se, guanyarien 12.000 euros. El concurs Internacional VisonHack està patrocinat per empreses com ara Jaguar, LandRover, Uber, Nvidia i el centre d’R+D Skolkovo (considerat el Silicon Valley rus), entre d’altres. Els representants de l’ESEIAAT competiran amb equips de les millors universitats de tot el món, com ara el Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Universitat de ciència i tecnologia de Beijing, la de Cambridge, la University of Wisconsin,  l’Arizona State Universitiy, el Harbin Institute of Technology, la Peking University i  prop de 30 universitats russes.

Un viatge doblement aprofitat

Durant el seu viatge a la capital russa, l’equip de l’ESEIAAT ha participat també a la International Maker Faire Moscow 2017 a la mateixa universitat, acompanyat per Javier Hernández, director de FabLab Terrassa. Aquest esdeveniment aplega autofabricants i empreses o institucions involucrades en l’autofabricació. L’equip de la UPC ha aportat el seu granet de sorra en aquesta fira realitzant tallers de fabricació de robots per a nens.