Xavi Pérez, amb la medalla entre cella i cella en el Mundial Júnior Femení

El tècnic del Club Natació Terrassa afronta la seva cinquena competició al capdavant de la selecció espanyola júnior femenina de waterpolo

Xavi Pérez donant instruccions a les seves jugadores
Xavi Pérez donant instruccions a les seves jugadores | CN Terrassa
Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:36h
El tècnic del Club Natació Terrassa Xavi Pérez ja està absolutament immers en la seva cinquena experiència com a màxim responsable de la selecció espanyola femenina júnior de waterpolo. Ahir va arrencar el Campionat del Món a Volos, a Grècia, que s'allargarà fins aquest proper dissabte.

L'entrenador egarenc va aconseguir pujar al podi en les quatre competicions anteriors en què va exercir com a seleccionador. Plata en el Campionat d’Europa Júnior celebrat a La Haia (Holanda) l’any passat, plata al Campionat del Món Sub’20 celebrat a Volos (Grècia) el 2015, bronze al Campionat d’Europa d’Ostia (Itàlia) el 2014 i plata al Campionat del Món novament a Volos l’any 2013.

El tècnic local entén que haver pujat al podi les quatre vegades que ha exercit de seleccionador suposa un aval. “És una fita que no se’m pot atribuir només a mi. Sempre he comptat amb equips de treball excel·lents al meu costat que han estat vitals en la consecució dels èxits”. Pérez subratlla, a més, que ha tingut la sort de tenir sota les seves ordres diverses generacions de “grans jugadores, moltes de les quals van disputar el Campionat del Món Absolut de Budapest”. 

L'objectiu: arribar als quarts de final en les millors condicions possibles

De moment, el tècnic es mostra molt satisfet de la feina feta juntament amb el seu ajudant Carlos Bellón. “Hem fet una preparació intensa durant el darrer mes, tal com toca quan afrontes una competició de primer nivell. Hem estat treballant de valent al CAR tant aspectes físics com tècnics. Les jugadores han tingut molt poc descans”. Inicialment, Pérez va comptar amb un grup de quinze jugadores.

La darrera setmana, van incorporar-se tres waterpolistes de la selecció juvenil que va proclamar-se brillantment campiona d’Europa a Sèrbia, Alejandra Aznar, Mireia Guiral i la portera del CN Terrassa Sandra Domene, que viurà la seva tercera experiència internacional d’aquest estiu després del Campionat del Món Absolut de Budapest i de l’esmentat Europeu. “Espero la millor versió de la Sandra. Ha d’exhibir les seves millors virtuts”. 

Pérez remarca que l’objectiu ara mateix és “arribar al partit de quarts de final en el millor estat de forma possible”. Com en tots els campionats d’aquestes característiques, “marca el tall, si jugues o no per les medalles”. El tècnic egarenc assenyala fins a vuit candidates al podi, “Estats Units, Holanda, Grècia, Rússia, Itàlia, Hongria, Canadà i Espanya”. “És una competició molt oberta, en la qual veurem partits molt disputats”.