Una intoxicació obliga els combinats nacionals sub-21 d'hoquei herba a acabar abans d'hora l'Europeu

El brot es va detectar a la selecció masculina i, amb el pas de les hores, es va expandir també a l'equip femení | Tot apunta que la indisposició dels internacionals podria haver estat per ingerir menjar en mal estat a l'hotel de concentració | Cap membre de l'expedició espanyola corre perill, segons ha informat la Federació Espanyola

La selecció espanyola sub-21 no va poder tancar el Campionat d'Europa
La selecció espanyola sub-21 no va poder tancar el Campionat d'Europa | RFEH
Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:21h
Els dos conjunts, tant el masculí com el femení, que han representat la selecció espanyola d'hoquei herba en el Campionat d'Europa Sub-21, celebrat aquests darrers dies a València, han hagut de posar punt final a la seva participació i no han pogut disputar els respectius partits de tancament. La principal responsable ha estat una intoxicació alimentària que es va detectar en el combinat masculí i ràpidament es va expandir pel femení.

Segons detalla la Federació espanyola d'hoquei herba en un comunicat, tot va començar divendres. Diversos integrants es van sentir indisposats durant la nit. Amb el pas de les hores, els casos van anar en augment. Al llarg del cap de setmana es van ingressar en centres sanitaris propers una desena de jugadors i jugadores. El seu estat de salut és, ara per ara, estable i cap corre perill. 

El brot generalitzat, que tot apunta que té el seu nucli en una ració de menjar en mal estat de l'hotel de concentració, va impedir que els dos conjunts disputessin els darrers enfrontaments de l'europeu. Els nois d'Eduardo Aguilar van caure a semifinals amb Bèlgica i no van jugar el partit corresponent al tercer i quart lloc. Les noies de Jordi Alaustre, per la seva banda, no van poder enfrontar-se a Irlanda. 

En les darreres hores, han estat moltes les mostres de suport des de diferents institucions i organitzacions del món de l'hoquei herba. La federació catalana va emetre un comunicat desitjant la ràpida recuperació del combinat nacional.

L'esportivitat per bandera

El Campionat d'Europa Sub-21, que es va tenyir de taronja per les victòries incontestables dels Països Baixos tant en categoria femenina com en categoria masculina, va concloure amb un detall d'aquells que traspassa fronteres i demostra que l'esport va molt més enllà de la rivalitat.