Centenars de persones acomiaden a Rubí les dues víctimes de l'atemptat de Barcelona

El silenci sepulcral només s'ha trencat pels aplaudiments dels veïns

Arribada d'un dels cotxes fúnebres instants abans dels funerals a Rubí.
Arribada d'un dels cotxes fúnebres instants abans dels funerals a Rubí. | ACN
Redacció
21 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:05h
Pocs instants abans de dos quarts d’onze del matí, amb l’Església de Sant Pere de Rubí plena de gom a gom i també les seves immediacions, els cotxes fúnebres amb els fèretres de l’home i el nen del municipi que van perdre la vida durant l’atemptat de dijous a Barcelona han irromput a la plaça de l’església. Prop d’un miler de persones, segons fonts de la policia local, han volgut acompanyar la família per donar l’últim adéu als seus conciutadans.

Sota un sol de justícia, el silenci sepulcral ha imperat en tot moment i només s’ha vist trencat pels llargs aplaudiments dels veïns com a mostra de suport i respecte. L’aplaudiment més llarg s’ha pogut sentir un cop acabada la missa, amb la sortida dels fèretres, acompanyats de les notes de l’himne del Virolai. Amb l’església plena, molts veïns han hagut de seguir l'ofici des de fora, on uns altaveus han permès escoltar el sermó del capellà.

Pel que fa a les autoritats, l’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada pel conseller de la Presidència, Jordi Turull, es trobaven des de primera hora del matí a l’entrada lateral de l’Església. També hi han assistit el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Jaume Collboni. L’alcalde de Llimiana (Pallars Jussà), on estiuejava el menor amb els seus pares, també hi era present. Miguel Ángel Escobar, delegat del Govern a Barcelona, també es comptava entre les autoritats al funeral.