Els Castellers de Terrassa criden «no tenim por» a Gràcia

Els atemptats a Barcelona i Cambrils van obligar la colla de la Vila de Gràcia a suspendre la seva activitat, en plena festa major del barri | Van convidar ahir tot el món casteller a participar en una diada reivindicativa fent un pilar d'homenatge les víctimes

Vano de 5 dels Castellers de Terrassa a Ca n'Aurell
Vano de 5 dels Castellers de Terrassa a Ca n'Aurell | CdT
Sergi Ambudio
21 d'agost del 2017
Actualitzat el 22 d'agost a les 9:40h
El barri de Gràcia de Barcelona va recobrant el color festiu. En plena festa major, l'atemptat perpetrat la setmana passada a la capital catalana i Cambrils va obligar la colla castellera del barri a suspendre els seus actes. Ahir, però, quatre dies després dels atacs, van organitzar una jornada d'homenatge per reivindicar que el món casteller no "té por".

L'agrupació del barri barceloní ha reprogramat la jornada, el pilar caminant i un concert del grup Pastorets Rock per tancar la festa. Ara bé, la diada d'avui anirà més enllà de l'ambient festiu. Els Castellers de la Vila han fet una convocatòria massiva a totes les colles de Catalunya per homenatjar conjuntament les víctimes.

Ara per ara ja hi ha una desena de formacions que han confirmat la seva presència. Entre elles, els Castellers de Terrassa. A través dels seus perfils a les xarxes socials, els terrassencs han organitzat una comitiva per personar-se a Barcelona i rebutjar "amb fermesa i de manera absoluta" tots els actes de naturalesa terrorista. Baixaran en tren cap a Barcelona des de l'estació de FGC del Parc dels Catalans.

Per la seva part, els Minyons de Terrassa no assistiran a la jornada. Segons han confirmat fonts de la colla a LaTorre, afronten una setmana "clau" d'assajos i preparació per la diada de Sant Fèlix, una de les més importants de l'any, que se celebrarà el dimecres 30 d'agost a Vilafranca del Penedès. "Des de Minyons rebutgem els atemptats terroristes i donem tot el nostre suport a les víctimes. Hi serem virtualment, perquè la nostra presència ens resulta impossible aquests dies", detallen.

A part dels Castellers de Terrassa, en representació de la comarca del Vallès Occidental, entre la resta de colles confirmades també hi ha els de Sant Cugat